Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:57

Η ανασκόπηση του 2022 με τον φακό του onprevezanews – Ιανουάριος 2022

Λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου και του ερχομού του 2023, το onprevezanews.gr σας θυμίζει ξανά τι γεγονότα διαδραματίστηκαν το 2022 και μέσα από τον φακό του σας τα ξαναφέρνει στην μνήμη.

Γεγονότα πολιτικά, αθλητικά, πολιτιστικά, κοινωνίκα και άλλα, γεγονότα ευχάριστα ή και δυσάρεστα είχε ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ του 2022.

02/01

Θετικός στον κορονοϊό ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, σήμερα Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022.

03/01

Στο MEGA CHANNEL τα Πρωτοχρονιάτικα εδέσματα της Πρέβεζας από τον Άγιο Θωμά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας την ημέρα της Πρωτοχρονιάς συνηθίζει και φροντίζει να προβάλει τα ιδιαίτερα γαστρονομικά εδέσματα του τόπου μας, όπως Χριστόψωμο ,Βασιλόπιτα, Φοινίκια, Μπακλαβαδάκια και άλλα διάφορα, μοναδικά πράγματα που δημιουργούν οι νοικοκυρές της Πρέβεζας αυτές τις Άγιες μέρες.

ΣΟΥΠΕΡ ΔΕΣΠΟΙΝΑ – Προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό της Αδελαΐδα

Η εκπληκτική Δέσποινα Παπαμιχαήλ σημείωσε ακόμα μία νίκη στην Αδελαΐδα κερδίζοντας αυτή τη φορά την Ελβετίδα Στέφανι Φέγκελε με 6-4, 7-6 (9) μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι 2,5 ωρών και κάτω από δύσκολες συνθήκες με τον δυνατό αέρα να ταλαιπωρεί και τις δύο παίκτριες.

Βράβευση επιτυχόντων μαθητών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020-2021 από τον Δήμο Πάργας

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, βράβευσε τους Άρτεμη Τάσου απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Καναλακίου, Νεφέλη Βάσση απόφοιτη του Δέσκειου Λυκείου Πάργας και Μάριο Κίτσο απόφοιτο του Επαγγελματικού Λυκείου Καναλακίου, που πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Στην βράβευση συμμετείχαν εκπροσωπώντας τους καθηγητές των σχολείων, ο Διευθυντής του Δέσκειου Λυκείου Πάργας κ. Παύλος Νάκας και η εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Καναλακίου κα. Μαρία Κόττα.

04/01

Αντιπροσωπεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι στην Πάργα – Με τους καλύτερους οιωνούς μπήκε το 2022

Το 2022 μπήκε με το δεξί για την Πάργα, εκεί όπου τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται αντιπροσωπεία της Black Delta Entertainment εταιρεία του ομίλου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

ΣΕΓΑΣ – Αθλητής της χρονιάς: 3ος στην κατηγορία Κ18 ο Αντρέα Μίτα

Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ για την ανάδειξη των καλύτερων αθλητών της χρονιάς σε όλες τις κατηγορίες και ολοκληρώθηκε χθες, ο Πρεβεζάνος αθλητής του ΕΥ ΖΗΝ, Αντρέα Μίτα (αθλητής ύψους), αναδείχθηκε 3ος με 988 ψήφους.

Κοριτσάκι το πρώτο μωρό του 2022 στο Νοσοκομείο Πρέβεζας – Ακολούθησε αγοράκι με διαφορά 2 ωρών

Το πρώτο μωρό για το 2022 στην Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας ήταν ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο γεννήθηκε στις 09.45, βάρους 2.720 γραμμαρίων με καισαρική, ενώ στις 12.10 γεννήθηκε και το πρώτο αγοράκι για το 2022, βάρους 3.675 γραμμαρίων, επίσης με καισαρική.

Θετική στον κορονοϊό και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη

Μετά τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο,ο κορονοϊός ”χτύπησε” και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΑΝΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ”ΑΜΠΑΛΙ”: Πρόσφερε τρόφιμα και ευχές στο Γηροκομείο Πρέβεζας

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΑΝΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ”ΑΜΠΑΛΙ” προχώρησε σε μία πολύ ανθρώπινη και ευαίσθητη χειρονομία απέναντι σε συνανθρώπους μας, ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που βρίσκονται στο γηροκομείο της Πρέβεζας.

Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας: Η Μικρή “Βηθλεέμ “στην Καστροσυκιά της Πρέβεζας

Σε συνέχεια και με αμείωτο ρυθμό πάντα με εξωστρέφεια η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας στο πλαίσιο της Ανάδειξης, Βελτίωσης Εντοπισμού και Προώθησης των Τουριστικών Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων του Νομού μας και έπειτα από τον καθαρισμό του Κάστρου της Ρηνιάσας στο χωριό Ριζά με την βοήθεια του τοπικού Προέδρου επίσης εθελοντών του χωριού και την ομάδα της ΛΕΚ Πρέβεζας σειρά είχαν οι σπηλιές απέναντι από το Μοναστήρι της Αγ. Πελαγίας και κάτω στους πρόποδες του παλαιού χωριού της Καστροσυκιάς.

Επέστρεψε στο λιμάνι της Πρέβεζας το κρουαζιερόπλοιο Azamara Pursuit (φωτογραφίες-βίντεο)

Μετά από περίπου 1,5 μήνα επέστρεψε και πάλι και έδεσε στο λιμάνι της Πρέβεζας το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Azamara Pursuit.

09/01

Βόλεϊ: Με την εθνική παίδων ο Πρεβεζάνος Βαγγέλης Ρούσος στην Βουλγαρία

Για την Βουλγαρία αναχώρησε το πρωί της Κυριακής 9 Ιανουαρίου, η αποστολή της Εθνικής παίδων προκειμένου να λάβει μέρος στον 1ο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ18 (12-16/01) και να διεκδικήσει το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση ή και την απευθείας πρόκριση στη τελική φάση.

12/01

Σαν ‘’χάρτινο πύργος’’ έπεσε μαντρότοιχος του Δημοτικού Σταδίου (φωτογραφίες-βίντεο)

Στο σημείο όπου κατέρρευσε τμήμα της περίφραξης του Δημοτικού Σταδίου Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα” βρέθηκαν από νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Ακρίβης και ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Δημήτρης Καραμανίδης μαζί με κλιμάκιο μηχανικών προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Τις δύο όχθες του Αχέροντα θα συνδέσει με πεζογέφυρα στην Αμμουδιά η Περιφέρεια Ηπείρου

Στη δημοπράτηση του έργου “Ειδική γέφυρα σύνδεσης Αμμουδιάς-Βαλανιδοράχης” προϋπολογισμού 705.000 χιλ ευρώ προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου-Π.Ε Πρέβεζας.

Άλλη μια πρόταση του Δήμου Πάργας 1.499.123,05 € εντάσσεται στο «Αντώνης Τρίτσης»

Μια ακόμη ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Πάργας ύψους 1.499.123,05 € εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Η δράση «Υποδομές ηλεκτροκίνησης – Ηλεκτρικά οχήματα – Σταθμοί φόρτισης του Δήμου Πάργας», αφορά την προμήθεια μεγάλων και μικρών ηλεκτρικών οχημάτων για τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και τις απαραίτητες υποδομές φόρτισης.

13/01

Από το Αθλόπολις στον ΠΑΟΚ – Επαγγελματικό συμβόλαιο για τον 17χρονο Νίκο Σπυράκο

Ο 17χρονος Πρεβεζάνος ποδοσφαιριστής Νίκος Σπυράκος, αναμένεται να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Δικέφαλο του Βορρά, τον ΠΑΟΚ.

Πρέβεζα: Εξαφανίζονται από τα φαρμακεία παυσίπονα και αντιβιώσεις

Η απότομη εξάπλωση της “Όμικρον” έφερε αύξηση στη ζήτηση φαρμάκων και ταυτόχρονα μεγάλες ελλείψεις στα εισπνεόμενα. Ειδικότερα μεγάλες ελλείψεις σε αντιβιοτικά, κορτιζόνη, εισπνεόμενα και αντιπυρετικά φάρμακα παρατηρούνται και στα φαρμακεία της Πρέβεζας.

16/01

”Βόμβες” στο στρατόπεδο του Δήμου της Καρδιάς μας… – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Καραμανίδης και Κωνσταντάκη

Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πολλούς δεν έκρυβε εκπλήξεις, ωστόσο για την πλειοψηφία, τον λαό της Πρέβεζας, οι ανεξαρτητοποιήσεις των Δημήτρη Καραμανίδη και Αθηνά Κωνσταντάκη, σίγουρα έπεσαν ως ”βόμβες” στο στρατόπεδο του Δήμου της Καρδιάς μας και τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκος, ο οποίος θα πρέπει να διαχειριστεί μία εντελώς διαφορετική κατάσταση πλέον, αφού από τον συνδυασμό του είναι μείον δύο (-2), δημοτικοί σύμβουλοι.

Παραίτηση Βαγγέλη Ροπόκη από την θέση του αντιδημάρχου – Τέλος η συνεργασία με τον Νίκο Γεωργάκο
Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας για την επιλογή του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανατροπή Τώρα, Βαγγέλης Ροπόκης ανέβηκε στο βήμα λέγοντας χαρακτηριστικά:

Νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας ο Λεωνίδας Αργυρός

Μετά την διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, ο Λεωνίδας Αργυρός, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος από πλευράς δημοτικής αρχής έλαβε:

17/01

Παρέλαβε ο Δήμος Πρέβεζας τα οχήματα 4Χ4 για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, πραγματοποιήθηκε η παράδοση 29 οχημάτων σε Δήμους της Ηπείρου τα οποία θα ενισχύσουν τον τομέα Πολιτικής Προστασίας. Τα οχήματα εντάσσονται στην υλοποίηση μιας μεγάλης προμήθειας εξοπλισμού που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» και σύμφωνα με τον Υπουργό το παράδειγμά της αποτελεί πρότυπο για όλη τη χώρα.

18/01

Ανανεώθηκε η θητεία Δημήτρη Παππά για 3 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Επαγγελματικού τένις

Ανανέωση  θητείας  του  Δημήτρη  Παππά  για  τα  τρία  επόμενα  χρόνια  στην  Ευρωπαϊκή  Επιτροπή  Επαγγελματικού Τένις,  Διαιτησίας και  Beach  Tennis  υπό  την  Προεδρία  του  Razvan Itu (ROU).

19/01

Χρήστος Ματσίρας: Αναλαμβάνει Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκαν οι οκτώ νέοι αντιπεριφερειάρχες που ορίστηκαν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη με θητεία ως το τέλος του έτους.

20/01

Επιστροφή Αντώνη Μπέζα στον Δήμο Πρέβεζας;

Στον δήμο Πρέβεζας τις τελευταίες ημέρες πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και πλέον όλα οδηγούν προς νέες κατευθύνσεις, όπως ”συμμαχίες” ή επιστροφές του παρελθόντος.

Από Δευτέρα ανοίγει το Περιφερειακό Ιατρείο Ν. Κερασούντας

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κοινότητας Ν. Κερασούντας επιτέλους γίνεται πραγματικότητα, με αποτέλεσμα από Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, να ανοίξει τις πόρτες του το Περιφερειακό Ιατρείο.

22/01

ΕΥ ΖΗΝ: Ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2022 – Αισιοδοξία για μεγάλες διακρίσεις

Ήδη ο ΣΕΓΑΣ έχει ανακοινώσει το αγωνιστικό καλεντάρι για 2022 αγώνων κλειστού και ανοικτού στίβου (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ), με τους αθλητές του ΕΥ ΖΗΝ να έχουν ήδη ξεκινήσει μία σκληρή προετοιμασία ενόψει της δύσκολης χρονιάς.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Χρήστου Δήμα επισκίασε τη νίκη του Λούρου

Μπορεί ο Θρίαμβος Λούρου να κέρδισε με 2-0 τον Κεραυνό Θεσπρωτικού, ωστόσο τη νίκη επισκίασε ο σοβαρός τραυματισμός του Χρήστου Δήμα στο 32ο λεπτό.

23/01

Δήμος Πάργας: Ο ειδικός σύμβουλος τουριστικής προβολής Χρήστος Ντίτορας ομιλητής στην Horeca

Ο Χρήστος Ντίτορας, αμισθί ειδικός σύμβουλος του Δήμου Πάργας για θέματα τουρισμού και προβολής, επιλέχθηκε να δώσει ομιλία στην μεγαλύτερη έκθεση για τον τουρισμό στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο special event Business Lab της Horeca.

24/01

Σημαντική και αναπτυξιακή συνάντηση μεταξύ Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας και ΟΑΕΔ Πρέβεζας

Στο πλαίσιο της συνεργασίας – συνέργειας  και εξέλιξης του Τουριστικού προϊόντος του Νομού της Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 πμ στο κατάστημα του ΟΑΕΔ Πρέβεζας έπειτα από πρόταση της Ένωσης όπου παρευρέθηκαν  ο Πρόεδρος της Ένωσης Χαλκίδης Πολύκαρπος  με μέλη της, τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ κ. Δημήτρη Κώτση, την κα. Μαρία Σκανδάλη Εργασιακό Σύμβουλο Εργοδοτών όπως και η κα. Αναστασία Καπετζώνη που είναι υπεύθυνη των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας προχωρά στην επόμενη φάση του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» Open Mall Πρέβεζας

Συνάντηση εργασίας με τον προϊστάμενο της  Μονάδας Β1 της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ευθύμιο Κουτρούκη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης προκειμένου ενημέρωσης για την πορεία υλοποίησης καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων διαδικασιών που απαιτούνται στο πλαίσιο του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» Open Mall Πρέβεζας.

Σε εξέλιξη το μεγάλο έργο “Επισκευή κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας” προϋπολογισμού 1.500.000€

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο «Επισκευή κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας» (προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ). Κύριος του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και φορέας εκτέλεσης ο Δήμος Πρέβεζας κατόπιν Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί.

25/01

Σεισμός τώρα στην Πρέβεζα – 2,7 βαθμοί και εστιακό βάθος 2 χλμ

Σεισμός σημειώθηκε στις 23.47 στην θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εργαστήριο Σεισμολογίας, να δίνει 2,7 βαθμούς και εστιακό βάθος 2 χλμ, 6,8 χμ ΔΝΔ της Πρέβεζας, όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Δημήτρης Σκανδάλης: ”Δίνουμε καθημερινά μάχη με τον κορονοϊό – Πρέπει να βγούμε νικητές”

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης, μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Ράδιο Πρέβεζα 93, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με τον Γιάννη Βασιλειάδη το απόγευμα της Τρίτης.

27/01

”Λάμψη” Super League στην κοπή πίτας του συνδέσμου προπονητών Ηπείρου

Ο Αρτινός προπονητής του Παναιτωλικού Γιάννης Αναστασίου, ήταν ο επίσημος καλεσμένος του συνδέσμου προπονητών Ηπείρου, στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

28/01

Γιώργος Νίτσας: “Είναι αναγκαιότητα η Πρέβεζα να αποκτήσει στεγαστική πολιτική”

Οι προκλήσεις που έχουν μπροστά τους οι σύγχρονοι Δήμοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι τεράστιες και δυστυχώς η πολιτικά και διοικητικά παραπαίουσα παράταξη του “Δήμου της Καρδιάς μας”, δεν ασχολείται ούτε με τα μικρά ούτε με τα μεγάλα ζητήματα του τόπου για να δοθούν λύσεις.

29/01

‘’Διαστημικές’’ γυναίκες – Δεν υπάρχει αντίπαλος για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας (βίντεο)

Για ακόμη μία αγωνιστική τα κορίτσια του Φιλαθλητικού Πρέβεζας, απέδειξαν ότι δεν υπάρχει αντίπαλος στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών στο βόλεϊ, αφού κέρδισαν και τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό με 3-0 στα σετ (25-21,25-11,25-15).

30/01

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Αντρέα Μίτα – Νέο ρεκόρ με 2,06 στο ύψος

Με το δεξί ξεκίνησε τους αγώνες του στη σεζόν και ένας άλλος αθλητής της κατηγορίας Κ18, ο Ανδέας Μίτα (ΑΣ Πρέβεζας). Ο νεαρός ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 2,06 μ. και βελτίωσε το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2,05 μ. από το καλοκαίρι.

Φωτιά σε ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Πολυτεχνείου στην Πρέβεζα (βίντεο-φωτογραφίες)

Ήταν λίγο πριν της 3.30 το μεσημέρι της Κυριακής όταν σήμανε συναγερμός στο τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ Πρέβεζας για φωτιά σε πολυκατοικία στην συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Λ. Ειρήνης.

Προηγούμενο Άρθρο

Η «νύχτα των ευχών» στην Πρέβεζα: Φαναράκια φώτισαν τον ουρανό (video-pics)

Επόμενο Άρθρο

Νέα προσωπά στις Δημοτικές επιτροπές του Δήμου Πρέβεζας – Αποχώρηση της Ανάπτυξης Τώρα (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...