Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 21:12

ΣΟΥΠΕΡ ΔΕΣΠΟΙΝΑ – Προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό της Αδελαΐδα

Η εκπληκτική Δέσποινα Παπαμιχαήλ σημείωσε ακόμα μία νίκη στην Αδελαΐδα κερδίζοντας αυτή τη φορά την Ελβετίδα Στέφανι Φέγκελε με 6-4, 7-6 (9) μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι 2,5 ωρών και κάτω από δύσκολες συνθήκες με τον δυνατό αέρα να ταλαιπωρεί και τις δύο παίκτριες.

Η Ελληνίδα τενίστρια και Νο182 του κόσμου, ήταν σχεδόν απόλυτα ουσιαστική στις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν για break (4/5), ενώ από την άλλη κατάφερε να σβήσει τις μισές “απειλές” της Φέγκελε στο δικό της σερβίς (5/10).

Η Ελβετίδα προηγήθηκε στο 1ο set με 3-1, έχοντας βρει break στο 2ο service-game της Παπαμιχαήλ, η οποία όμως με 4 συνεχόμενα κερδισμένα games (δύο break) πήρε το προβάδισμα με 5-3, κλείνοντας το set στη συνέχεια με 6-4.

Το 2ο set ξεκίνησε παρόμοια με το 1ο με την Φέγκελε να φτάνει και πάλι πρώτη σε break (2-0), αλλά για μία ακόμη φορά η εξαιρετική και επίμονη Παπαμιχαήλ, όχι μόνο κατάφερε να το πάρει πίσω, αλλά προηγήθηκε με 5-3 έχοντας τις μπάλες στα χέρια της για να κλείσει το ματς.

Η Ελβετίδα και Νο147 του κόσμου αντέδρασε μειώνοντας σε 5-4 και με hold αμέσως μετά ισοφάρισε σε 5-5 με το set να πηγαίνει λίγο αργότερα στο tie-break.

Η Παπαμιχαήλ έκανε κακό ξεκίνημα βρισκόμενη πίσω στο σκορ με 3/1, αλλά ήταν αυτή που βρέθηκε πρώτη σε match-point (6/5), αλλά και 7/6. Η Φέγκελε είχε κι αυτή την ευκαιρία της να ισοφαρίσει στα set, καθώς πήρε προβάδισμα με 8/7, αλλά δύο μίνι break της Παπαμιχαήλ την έφεραν και πάλι μια ανάσα από τη νίκη (9/8).

Η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε και σε 4ο match-point (10/9), αλλά αυτό ήταν και το τελευταίο για το παιχνίδι με την Φέγκελε να κάνει τραγικό λάθος πάνω στο φιλέ μετά από τις απίστευτες άμυνες της Παπαμιχαήλ, η οποία πήρε μια τεράστια νίκη και την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό στο 500άρι τουρνουά της Αδελαΐδας.

Στον 1ο γύρο η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την Τσέχα και Νο90 του κόσμου Μαρί Μπόσκοβα με την Καζάκα Έλενα Ριμπάκινα να περιμένει στη φάση των “16”.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία – Τι αλλάζει στα πρωτόκολλα – Τρία self test για τους μαθητές

Επόμενο Άρθρο

Rapid test: Σε Πρέβεζα και Φιλιππιάδα οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ την Τρίτη 04/01

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...