Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 20:30

Επέστρεψε στο λιμάνι της Πρέβεζας το κρουαζιερόπλοιο Azamara Pursuit (φωτογραφίες-βίντεο)

Μετά από περίπου 1,5 μήνα επέστρεψε και πάλι και έδεσε στο λιμάνι της Πρέβεζας το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Azamara Pursuit.

Το Azamara Pursuit έφτασε στην Πρέβεζα το πρωΐ της Κυριακής 09/01/2022 στις 09.40, για να παραμείνει για συμπληρωματικές εργασίες για διάστημα περίπου 2 μηνών.

Το μεγαλοπρεπές κρουαζιερόπλοιο είχε επισκεφτεί για πρώτη φορά την Πρέβεζας στις 9 Οκτωβρίου και είχε παραμείνει έως και 21 Νοεμβρίου.Χαρακτηριστικά στοιχεία

Το Azamara Pursuit ναυπηγήθηκε το 2001 κατασκευάστηκε από τον Chantiers de l’Atlantique στο ναυπηγείο St. Nazaire της Γαλλίας και έχει σημαία Μάλτας, ενώ λειτουργεί για το Azamara Club Cruises.

Η χωρητικότητα του πλοίου είναι 30277 Gross Tonnage και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 5.7 μέτρα. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 181 μέτρα και το πλάτος του είναι 25.76 μέτρα.

Το Azamara Pursuit έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 800 άτομα, πλέον το πλήρωμα που απαριθμεί περίπου 300 άτομα.

Έσοδα για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Πέρα τον εσόδων που θα υπάρχουν για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, έσοδα θα έρθουν και στην τοπική αγορά της Πρέβεζας, αφού το πλήρωμα του θα έχει την ευκαιρία να αγοράζει προϊόντα από την πόλη.

Εκτός όλων των άλλων θα είναι και μία πρόβα τζενεράλε, για μελλοντικές συνεργασίες εταιρειών που θέλουν να εντάξουν την Πρέβεζα ως ένα από τα λιμάνια προορισμών τους στις κρουαζιέρες.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Επιστολή του Δρ. Κοσμά Κοψάρη περί της φήμης για τον υποτιθέμενο «θάνατο» του Ντίνου Καρύδη

Επόμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο Γ.Ε Πρέβεζας προς Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού για την επιχορήγηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...