Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:17

Επιστολή του Δρ. Κοσμά Κοψάρη περί της φήμης για τον υποτιθέμενο «θάνατο» του Ντίνου Καρύδη

Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της δημοσιογραφίας που ο τύπος σκοτώνει έναν άνθρωπο. Το 1983 η Έλλη Λαμπέτη από την Νέα Υόρκη, όντας, βέβαια, σε πολύ άσχημη κατάσταση στην υγεία της, προσβεβλημένη από την επάρατο στα τελευταία στάδια, διάβαζε με έκπληξη στις εφημερίδες ότι είχε πεθάνει, ενώ ήταν ακόμη ζωντανή. Φανταστείτε τον αντίκτυπο στον ψυχισμό της. Πρόσφατα ήρθα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ανυπέρβλητο και μοναδικό Ντίνο Καρύδη, καθώς είχα την μοναδική τιμή και χαρά να μού παραχωρήσει συνέντευξη. Ήταν μια έκπληξη για μένα αυτή η τρομακτικά ψευδής είδηση, γιατί επικοινωνούμε συχνά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως και τόσοι άνθρωποι που τον νοιάζονται και τον αγαπάνε.

Ο Ντίνος Καρύδης είναι μια χαρά και μεταφέρω στον κόσμο αυτό που είπα και στον ίδιο, ότι είμαι βέβαιος πως θα επιστρέψει στο θέατρο με μια ακόμη καταπληκτική παράσταση μελλοντικά. Δρώντας προσωπικά στο μεταίχμιο μεταξύ φιλολογικού και δημοσιογραφικού χώρου, με την εμπειρία να μού έχουν παραχωρήσει συνέντευξη πολλά και σημαντικά πρόσωπα, επισημαίνω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην όποια διατύπωση, άλλως η όποια δημοσιευμένη ετεροαναφορά γίνεται αυτοέκθεση που αφήνει αρνητικό στίγμα στην δημοσιογραφία. Με την ευκαιρία, θέλω να καταθέσω ότι ο Ντίνος Καρύδης, από την μαγευτική εμπειρία που είχα να συνομιλήσω μαζί του, επιστεγάζει με τον καλλιεργημένο λόγο και την βαθιά εμπειρία του όλη την ιστορία του κινηματογράφου και του θεάτρου της Γενιάς του.

Όσο συνομιλούσαμε, περνούσαν από το νου μου εικόνες, ζωντάνευαν αγαπημένοι ηθοποιοί. Όπως, θα ακούσετε στην συνέντευξη, κάνει μια αναφορά που με συγκίνησε ιδιαίτερα: μού εξιστόρησε ότι η Γώγου τού διάβαζε τα ποιήματά της. Πόσο ήθελα, συλλογίστηκα εκείνη την στιγμή, να γνωρίσω την Γώγου, στην οποία εστίασα ως Διδάκτωρ και ως Μεταδιδάκτωρ ή την Λαμπέτη, όπως και όλα αυτά τα τόσο αξιόλογα πρόσωπα της έβδομης τέχνης, που δεν μπόρεσα να τα γνωρίσω ποτέ προσωπικά!!! Ο Ντίνος κρατάει μέσα του μια εποχή φυλαγμένη με την δική του προσωπική μαγιά, σέβεται απόλυτα κάθε άτομο που έχει συναναστραφεί. Έχει συνέχεια!!

Οφείλουμε να σεβαστούμε την συνέχεια του κάθε ανθρώπου, δεν είμαστε εμείς που θα ανακατέψουμε τα συστατικά του «θα» και του «να» για τον θάνατο, για να χρησιμοποιήσω φράσεις του αγαπημένου μου ποιητή και φίλου Αντώνη Φωστιέρη. Ο Ντίνος Καρύδης είναι μια χαρά και αναμένουμε μαζί του με αδημονία να απολαύσουμε τα νέα, επικείμενα,  θεατρικά σχέδια της Σμαράγδας Καρύδη, της τόσο αγαπημένης μας ηθοποιού. Ο σεβασμός απορρέει από τον ακριβή ερανισμό της όποιας πληροφορίας, άλλως, γίνεται, στρεβλωμένο απείκασμα της πραγματικότητας.

Με εκτίμηση

Δρ. Κοσμάς Κοψάρης

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 37.676 νέα κρούσματα, 65 θάνατοι και 634 διασωληνωμένοι – 168 Π.Ε Πρέβεζας, 210 Π.Ε Άρτας, 147 Π.Ε Θεσπρωτία και 563 Π.Ε Ιωαννίνων

Επόμενο Άρθρο

Επέστρεψε στο λιμάνι της Πρέβεζας το κρουαζιερόπλοιο Azamara Pursuit (φωτογραφίες-βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...