Το ζήτημα των χρεώσεων των τραπεζών κατά την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών, αλλά και των εταιριών κινητής τηλεφωνίας για τη χρήση δεδομένων ανέδειξε με παρέμβασή του στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης στη συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που στόχο έχει να ρυθμίσει την αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου και να θέσει φραγμούς σε αθέμιτες πρακτικές μέσα από την εφαρμογή σχετικής ευρωπαικής οδηγίας. Ο Ηλείος Βουλευτής υπογράμμισε ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη, καθώς υπάρχει σωρεία καταγγελιών ήδη από τη πρώτη καραντίνα, ενώ είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που επιβλήθηκαν ποινές και πρόστιμα.
Ως προς τις χρεώσεις ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει καταφέρει να ρυθμίσει το τοπίο των χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τη στιγμή που εν μέσω πανδημίας το ποσοστό των συναλλαγών έχει εκτοξευθεί θεαματικά με τις χρεώσεις όχι μόνο να παραμένουν, αλλά και να πληθαίνουν. Αναφορικά με τις χρεώσεις δεδομένων από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας επεσήμανε ότι η η Ελλάδα είναι μία από τις ακριβότερες χώρες της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ σε σχέση με το κόστος παροχής υπηρεσιών ευρυζωνικού κινητού δικτύου, παρά τις εκκλήσεις του Πρωθυπουργού στις εταιρίες να μειώσουν τα κόστη. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, όπως τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης καθώς η χρήση δεδομένων για επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς λόγους αναμένεται κι αυτή να εκτοξευθεί λόγω του καθολικού lockdown.
Σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ο Ηλείος βουλευτής αναφέρει πρόκειται για μέτρο που έχει δεχθεί τα πυρά όλων των φορέων της αγοράς και για διάταξη κατά της οποίας είχαν προσφύγει η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ που δικαιώθηκαν στο ΣτΕ και παρόλα αυτά η κυβέρνηση την επαναφέρει αυτούσια στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. «Είναι μια ρύθμιση που ευνοεί σαφώς τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και όχι τις μικρές επιχειρήσεις που αγωνιούν να παραμείνουν ανοικτές και να κρατήσουν το προσωπικό τους. Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση υποτιμά τον κίνδυνο των παρενεργειών του δεύτερου κύματος της πανδημίας, τις οποίες βιώνουν σχεδόν όλοι», τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης.