Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 12:18

Βησσαρίων Ζάχος: Επιστολή για τις Εσωκομματικές Εκλογές Νέας Δημοκρατίας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ (ΑΡΗ) ΖΑΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Με αφορμή την κατάθεση Υποψηφιότητος για την θέση ευθύνης του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Πρεβέζης (πρώην ΝΟΔΕ) Πρέβεζα, 1η Οκτωβρίου 2021

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, Φίλες και Φίλοι Νεοδημοκράτες, Μετά από 40 χρόνια συνεπούς κι αδιάκοπου εργασιακού βίου με έντονη κι επιτυχή δραστηριότητα σε πολλά και διαφορετικά αντικείμενα – πάντοτε στον χώρο της ελεύθερης αγοράς και από τις χαμηλότερες βαθμίδες έως την διεύθυνση διεθνούς οργανισμού – έφθασε πλέον το πλήρωμα του χρόνου για να κάνω πράξη αυτό που η συνείδησή μου επιτάσσει από καιρό: να επιστρέψω στην κοινωνία και στο πολλαπλάσιο, όλα αυτά που εκείνη μου παρείχε αφειδώς και πλουσιοπάροχα όλα αυτά τα χρόνια.

Η τοπική κοινωνία της πόλης και του Νόμου Πρεβέζης, κατά τα 35 χρόνια που αποτελώ ενεργό μέλος της, με δράση και προσφορά, άλλοτε γνωστή, άλλοτε άγνωστη, πάντοτε όμως με μοναδικό γνώμονά μου την προβολή κι ανάπτυξη του τόπου μας, μου προσέφερε στο σύνολό της και αδιακρίτως, στήριξη, εμπιστοσύνη κι αποδοχή. Αυτά είναι που με κάνουν να αισθάνομαι πως οπωσδήποτε οφείλω να της ανταποδώσω. Και είμαι αποφασισμένος να το πράξω στηριζόμενος στους δύο βασικούς πυλώνες κι οδηγούς μου δια βίου, την Εργασία και την Ευθύνη.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά, όπως και οι θέσεις και οι απόψεις μου, είναι πράγματα εν πολλοίς γνωστά. Εκτιμώ λοιπόν πως, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή προκειμένου αυτή η διάθεσή μου για ανιδιοτελή προσφορά προς την κοινότητα να γίνει πράξη. Πριν όμως από οτιδήποτε άλλο, οπωσδήποτε η αρχή σε αυτό πρέπει να γίνει από τα του οίκου μας. Εφ’ όρου ζωής αφοσιωμένος στην φιλελεύθερη δημοκρατική ιδεολογία της παρατάξεως, ως μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ανελλιπώς από της ιδρύσεώς του σχεδόν, άνευ προσωπικών εξαρτήσεων, αγκυλώσεων κι εμμονών, δικαιούμαι να ανησυχώ για την πορεία του παντού, κυρίως όμως εδώ στον τόπο μας.

Πλέον φαίνεται καθαρά πως εδώ έχει διαταραχθεί η ισορροπία σε σοβαρό βαθμό, τέτοιον που να απειλείται η ενότητα και η εφεξής πρόοδός του κόμματός μας επ’ ωφελεία του συνόλου. Ακόμη δε χειρότερα, αυτή η τοπική ιδιαιτερότητα συμβαίνει την στιγμή που η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, παρόλες τις πρωτοφανώς αντίξοες συνθήκες, σημειώνει διαρκώς μεγάλες επιτυχίες παντού, σε ζητήματα κρίσιμα και σπουδαία, είτε επίκαιρα, είτε διαχρονικά. Ένα συλλογικό όργανο, όπως είναι η Νομαρχιακή Οργάνωση δεν μπορεί να είναι ένα διαχειριστικό εργαλείο και μόνον. Τουναντίον, έχει την δυνατότητα να παίξει ρόλο καθοριστικό στην επαναφορά των πραγμάτων στην ορθή κατεύθυνση. Αυτό το συλλογικό όργανο δεν παράγει μεν πολιτική, όμως έχει χρέος κι ευθύνη να προάγει την παραγόμενη πολιτική, κι όχι μόνο την κομματική αντίστοιχη.

Πέραν αυτής, ο ρόλος του οργάνου είναι να προβάλει την ανθρωποκεντρική διάσταση κάθε μετασχηματισμού, ακολούθως δε να τον αξιοποιήσει στο μέτρο του δυνατού και εις όφελος της τοπικής κοινωνίας του και του κάθε ενός εκ των προσώπων που την συναποτελούν ανεξαιρέτως. Αυτά σκεπτόμενος και μοιραζόμενος μαζί σας σήμερα, έχω ήδη αποδεχθεί την εξόχως τιμητική πρόταση 60 εκλεκτών συμπολιτών μας, τους οποίους ευχαριστώ θερμά, να ηγηθώ της προσπάθειας που απαιτείται για να συνεχίσει ο τόπος μας να έχει ευπρόσωπη παρουσία στο σημερινό πολιτικό και κομματικό γίγνεσθαι. Κατά την άποψή μου δεν πρόκειται περί αξιώματος, αλλά αντιθέτως, πρόκειται για ακόμη μία θέση υψηλής ευθύνης.

Κι ασφαλώς, συγχαρητήρια αξίζουν στους απερχομένους από την θέση αυτή, όχι μόνο για την ορθή διαχείριση σε δύσκολες συνθήκες, ούτε για την συμβολή τους στις μεγάλες εκλογικές επιτυχίες του κόμματός μας όπου χρειάστηκε, αλλά διότι ουδέποτε παρέκκλιναν από την κομματική συνέπεια και την ιδεολογική καθαρότητα. Αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μου πως, το τεκμήριο της Ηθικής είναι το κρίσιμο χαρακτηριστικό κάθε Ηγέτη, όπου κι αν ηγείται.

Σε αυτήν την πάγια αντίληψή μου εύχομαι κι ελπίζω, οι ανθυποψήφιοι να ταυτίζονται, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα για επιλογές στην βάση ποιοτικών συγκρίσεων, ακολούθως δε η επιθυμητή ομαλή διαδοχή μετά από μία προεκλογική περίοδο όπου θα έχει κυριαρχήσει ο πολιτικός πολιτισμός, με τρόπο υποδειγματικό. Σταθερό ζητούμενο όλων μας, στόχος υπεράνω όλων, η απόλυτη Ενότητα στον χώρο μας, αυτή που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε και στον τόπο μας την ορθή διάσταση της προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας προς τον ελληνικό λαό.

Κι επειδή είμαι απολύτως βέβαιος πως, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας μοιράζεται το ίδιο ενδιαφέρον και έχει τις ίδιες ανησυχίες, σας καλώ να προσέλθουμε μαζικά στην κάλπη της 24ης Οκτωβρίου, προκειμένου να εκκινήσει αυτό το κοινό Όραμα να γίνεται πράξη! Καλή Δύναμη σε όλες κι όλους! Καλή επιτυχία όπως κι αν την ορίζει ο καθένας προσωπικά, αλλά πάντοτε για το κοινό καλό! Με ιδιαίτερη τιμή κι εκτίμηση,

Άρης Ζάχος

Προηγούμενο Άρθρο

Δράση αγάπης και αναγνώρισης του ενεργού ρόλου που διατηρούν στη ζωή μας οι ηλικιωμένοι από τον Δήμο Ζηρού

Επόμενο Άρθρο

Νικηφόρα η έναρξη του πρωταθλήματος για τον ΠΑΣ Πρέβεζα – Κέρδισε 1-0 την Πλαγιά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...