Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 9:49

Απεργία των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό στις 24 Σεπτεμβρίου

Η Διοίκηση του Σωματείου μας αποφάσισε να συμμετάσχει αύριο 24 Σεπτεμβρίου στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού στηρίζοντας την πιο ευάλωτη κατηγορία των εργαζομένων του κλάδου μας που είναι οι διανομείς.

Σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας, καθώς και με μια σειρά άλλων Εργατικών Κέντρων της χώρας, αποστείλαμε σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό με τις θέσεις και τα αιτήματά μας.

Αύριο στις 11π.μ. θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση εργασίας Πρέβεζας και θα καταθέσουμε υπόμνημα με τα αιτήματά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

▪Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την efood με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

▪Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

▪Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

▪Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους.

▪Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).

▪Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων

▪Κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτική της ΚΣΣΕ Επισιτισμού – Τουρισμού.

Πρακτικές που μας γυρνούν χρόνια πίσω δεν θα γίνουν ανεκτές από την πλευρά μας!

ΤΟ Δ.Σ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ανάπτυξη Τώρα: “Τα ψέματα τέλειωσαν – Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε “μάχες” για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας”

Επόμενο Άρθρο

Ενεργειακά αυτόνομο το Δημαρχείο Θεσπρωτικού!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε συναντήσεις Β2Β, στην Ειδική Προωθητική Εκδήλωση, με θέμα «Σχολικός και Χειμερινός Τουρισμός», στο Ηράκλειο Κρήτης

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε συναντήσεις Β2Β, στην Ειδική Προωθητική Εκδήλωση, […]