Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 13:24

7ο δημοτικό σχολείο Πρέβεζας – Συνυπογράφουμε και εμείς την επιστολή προς τον δήμαρχο

Μετά το δημοσίευμα που κάναμε στις 27/04/2020 (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ) σχετικά με τα σχολεία που συνυπογράφουν την επιστολή προς τον δήμαρχο Πρέβεζας σχετικά με την διάθεση πόρων για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού λάβαμε την επιστολή του 7ου δημοτικου σχολείου Πρέβεζας την οποία και δημοσιεύουμε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Πρέβεζα, 28/04/2020

Σχετικά με δημοσίευμά σας, για την από κοινού επιστολή προς τον αξιότιμο Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Ν. Γεωργάκο, με θέμα την αξιοποίηση των αδιάθετων πιστώσεων για τα σχολεία, από την πλευρά μας θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:

Συνυπογράφουμε την επιστολή η οποία δεν δημοσιεύθηκε ερήμην μας αλλά έγινε δια περιφοράς.

Η ανακοίνωση θεωρούμε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Δυστυχώς στα ΜΜΕ προβλήθηκε με λάθος τρόπο αφού φαίνεται σαν να είμαστε εναντίον της προμήθειας εξοπλισμού γενικότερα.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση και πρέπει να τονιστεί ξανά και ξανά.

Εμείς είμαστε εναντίον της δημιουργίας εντυπώσεων που επιχειρείται με την αγορά ανεπαρκούς εξοπλισμού(τόσο αριθμητικά, όσο και τεχνολογικά).

Ουσιαστικά απαιτούμε εξοπλισμό για ΟΛΟΥΣ τους μαθητές και λέμε όχι στον εμπαιγμό με 3-4 Υπολογιστές/σχολείο. Αυτός θα είναι ο αριθμός που μπορεί να καλύψουν οι αδιάθετες πιστώσεις. Αλήθεια με ποια κριτήρια οι διευθυντές θα  δανείσουν τον λιγοστό εξοπλισμό στους μαθητές;

Οι σχολικές μονάδες επιχορηγούνται από τους Δήμους σε 3 δόσεις κάθε έτος, με ποσά που όπως πολλάκις έχει καταγγελθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα δεν επαρκούν για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων.(Γραφική ύλη, αναλώσιμα, πετρέλαιο).

Αν, όπως φαίνεται τα σχολεία επαναλειτουργήσουν, με τι χρήματα θα γίνει η προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού ατομικής προστασίας, αφού τα αποθεματικά θα έχουν καταναλωθεί;

Έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι ώστε να  υπάρχουν κάθε στιγμή οι επαρκείς ποσότητες από αντισηπτικά και μάσκες ώστε τα παιδιά μας να είναι προστατευμένα;

Συμπερασματικά εκφράζουμε την εύλογη ανησυχία των γονέων σχετικά με την ουσιαστική δυνατότητα συμμετοχής ΟΛΩΝ των μαθητών στην τηλεδιδασκαλία και προτείνουμε να αναζητηθούν άλλοι πιο αποτελεσματικοί τρόποι κάλυψης του τεχνολογικού εξοπλισμού για  τους μαθητές.(Voucher, απαλλαγή ΦΠΑ κ.α.)

Επίσης χαιρετίζουμε την απόφαση για δωρεάν διαδίκτυο για ολόκληρη τη  μαθητική κοινότητα με τα free data plans που εξασφαλίστηκαν από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για τα site του υπουργείου Παιδείας που αφορούν την τηλεδιδασκαλία.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Κιτσαντάς Κωνσταντίνος

Προηγούμενο Άρθρο

Η απάντησή μας…. με πολλά copy – paste και πολλά Likeeeeee

Επόμενο Άρθρο

Ενημερωτικό σημείωμα από τη ΔΕΥΑ Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...