Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 5:00

‘’Λεφτά υπάρχουν’’ στα αποθεματικά των σχολικών επιτροπών του δήμου Πρέβεζας

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μία ‘’διαμάχη’’ μεταξύ σχολικών επιτροπών, αλλά και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, που έχει να κάνει με την αγορά τάμπλετ τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου οι μαθητές, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων που τα έχουν ανάγκη να κάνουν μαθήματα από το σπίτι, λόγω της Πανδημίας και των κλεισμένων σχολικών μονάδων.

Είχαμε αναφερθεί στο θέμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ότι το υπουργείο Παιδείας έδωσε το πράσινο φως στις σχολικές επιτροπές να προχωρήσουν στην αγορά αυτή έπειτα από πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Έτσι βάση αυτής της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, οι σχολικές επιτροπές, μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα που θα δίνονταν στις σχολικές μονάδες, για έξοδα, αλλά εφόσον παραμένουν κλειστές λόγω κορονοϊού, έχουν το δικαίωμα αυτά τα χρήματα να τα διαθέσουν για την αγορά των συγκεκριμένων τάμπλετ.

Από την στιγμή λοιπόν της γνωστοποίησης της πρόθεσης του δήμου και σχολικών επιτροπών για την αγορά των περιβόητων τάμπλετ, με αρχή το μουσικό σχολείο Πρέβεζας, ξεκίνησε μια διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Λάμπρος Βέλιος με επιστολή του δήλωνε την άρνησή του για την αγορά των συγκεκριμένων μέσων τεχνολογίας και πως τα χρήματα πρέπει να δοθούν στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν εκείνες κατά τον καλύτερο τρόπο.

Όμως η πρώτη επιστολή του κ. Βέλιου έφερε την διάψευση της αντιπροέδρου του συλλόγου, κ. Δήμητρας Ραβανού, η οποία με προσωπική της επιστολή γνωστοποίησε ότι ουδέποτε έλαβε γνώση της συγκεκριμένης ‘’καταγγελίας’’ και δεν έβαλε την υπογραφή της σε αυτή.

Από εκεί και πέρα το βράδυ της Κυριακής ο κ. Βέλιος έστειλε και δεύτερη επιστολή τονίζοντας τα ίδια πράγματα, βάζοντας στο ‘’παιχνίδι’’ και ακόμη 7 συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σχολικών μονάδων του δήμου Πρέβεζας. (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ)

Και το ερώτημα είναι: ‘’γνωρίζουνε όλα τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων που την συνυπογράφουν, την ύπαρξη της συγκεκριμένης επιστολής, αφού δεν αναφέρονται τα ονόματα ούτε καν των προέδρων ή πρόκειται για μία κίνηση, καθαρά του κ. Βέλιου, όπως ακούγεται;

Το onprevezanews.gr θα περιμένει την επίσημη πλέον ενημέρωση όλων των σχολικών μονάδων (σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων) που συνυπέγραψαν την επιστολής της Κυριακής 26/4, προκειμένου να μάθουμε αν πρόκειται για μία από κοινού απόφαση.

Ωστόσο το onprevezanews.gr, ανέτρεξε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και βρήκε μια σπουδαία πληροφορία που έχει να κάνει τόσο με το πόσο των σχολικών επιτροπών όσο και με την διάθεσή τους ανά  σχολική μονάδα του δήμου, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι η σχολική επιτροπή προνόησε για ακόμη μία φορά να αφήσει στα ταμεία ένα ποσό 10.000 ευρώ ως αποθεματικό για κάθε έκτακτη ανάγκη.

Μάλιστα η συγκεκριμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις  6 Μαρτίου 2020 με αριθ. Αποφ. 7/2020, δηλαδή εν μέσω κορονοϊού και αρχής έκτακτων μέτρων από την Πανδημία.

Στην συγκεκριμένη επιτροπή συμμετέχει και εκπρόσωπος συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, οπότε όλοι οι σύλλογοι ήταν γνώστες της κατανομής των πιστώσεων και του αδιάθετου ποσού των 10.000 ευρώ  για έκτακτες ανάγκες.

Δέιτε τον πίνακα με την διάθεση των χρημάτων ανά σχολική μονάδα στον δήμο Πρέβεζας:

Διαβάστε όλη την απόφαση της σχολικής επιτροπής όπως ανέβηκε επίσημα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Ψ46ΡΟΚΜΖ-Μ442

Προηγούμενο Άρθρο

Η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο – Αρνητικά όλα τα αποτελέσματα

Επόμενο Άρθρο

‘’Συνυπογράφουμε την επιστολή προς τον δήμαρχο Πρέβεζας’’

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...