Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 11:41

Ωρωπός: Δέκα σπίτια υπέστησαν ζημιές στις σκεπές από την κακοκαιρία – Όλα είχαν ελενίτ (video-pics)

Το On TV και το onprevezanews.gr βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Κοινότητα του Ωρωπού Πρέβεζας μετά από πρόσκληση του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ”Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργου Νίτσα, προκειμένου να καταγράψουμε από κοντά τις καταστροφές που υπέστησαν τουλάχιστον δέκα σπίτις στις σκεπές του από την πρόσφατή κακοκαιρία που ”χτύπησε” με μανία την Πρέβεζα.

Κάτοικοι του Ωρωπού μίλησαν στην κάμερα του On TV περιγράφοντας τις στιγμές της κακοκαιρίας, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι μεγάλα κομμάτια ελενίτ πετούσαν στον αέρα με τεράστια δύναμη.

”Φοβήθηκα και έμεινα στο σπίτι μου. Δεν βγήκα καθόλου έξω μέχρι να ηρεμίσει η κατάσταση” λέει κάτοικος της περιοχής που ζει μόνος του στον Ωρωπό.

Την ίδια κατάσταση μας περιγράφει και ο ιερέας του Ωρωπού πατερ Χρήστος Κακιούζης.

Οι είκονες τόσο από το έδαφος όσο και από αέρος που ελήφθησαν με την χρήση drone μιλούν από μόνες τους.

Η εκπρόσωπος των κατοίκων κα Ελένη Φλουρή είχε φέρει το θέμα των αμινάντων και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί από όλα τα σπίτια του Ωρωπού, καθώς είναι καρκινογόνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο επικεφαλής της Ανάπτυξης Τώρα και υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Γίωργος Νίτσας, ζητά άμεσα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να πάρουν αποζημιώσεις οι κάτοικοι, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές στις σκεπές των σπιτιών τους.

”Ίσως είναι και ένας τρόπος να πάρει ο δήμος χρήματα και να φύγει ο αμίαντος πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων” κατέληξε ο κ. Νίτσας.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο όπως το κατέγραψε το On Tv.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο ΣΠΑΥ αγκάλιαζει πλέον όλη την Ελλάδα! Μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ενισχύεται με την ένταξη της Θεοδώρας Σφονδύλη το αθλητικό team του Δημάρχου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...