Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 15:24

Υπεγράφη η σύμβαση για τα έργα βελτίωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα

Υπεγράφη μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου η υπογραφή η σύμβαση για το έργο Βελτίωσης και Εκσυγχρονισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα. Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου.

Η επικαιροποιημένη προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της πράξης “Βελτίωση και εκσυγχρονισμός Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα” υπογράφηκε την Παρασκευή μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου και του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου. Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Intereg Eλλάδας -Ιταλίας 2014-2020 με συνολικό προυπολογισμό 2.887.000,00 €.

Η υπογραφή της σύμβασης είναι το τελευταίο βήμα πριν την δημοπράτηση του έργου κύριος του οποίου θα είναι ο Δήμος της Πρέβεζας) και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία από πλευράς μελετών και λοιπών εγκρίσεων ενώ αναμένεται άμεσα η παραχώρηση δικαιώματος χρήσης αιγιαλού-παραλίας και θαλασσίου χώρου για την κατασκευή του έργου από το Υπουργείο Οικονομικών.

Το αλιευτικό καταφύγιο του Μύτικα σήμερα εξυπηρετεί 35 αλιευτικά σκάφη (επαγγελματικά και μη) και μικρά σκάφη αναψυχής τη θερινή περίοδο με μικρά λειτουργικά βάθη σε ότι αφορά στο κρηπίδωμα καθώς και με προβλήματα ελλιμενισμού το χειμώνα σε περιόδους πνοής ισχυρών ανέμων και των εξαυτών δημιουργούμενων κυματισμών που προσβάλλουν την περιοχή.

Στα πλαίσια αυτά έχει γίνει πρόταση βελτίωσης και αναβάθμισης, που αντιμετωπίζει τα τεχνικά προβλήματα και αυξάνει τη δυναμικότητα στην κλίμακα του λιμενικού χώρου χωρίς μεγάλες παρεμβάσεις.

Οι προτάσεις αυτές προσφέρουν ασφάλεια στον ελλιμενισμό των σκαφών καθόλη τη διάρκεια του έτους και αυξάνουν τη δυναμικότητα του καταφυγίου.Η νέα ενδεικτική δυναμικότητα ανέρχεται σε 97 σκάφη, αλιευτικά και αναψυχής.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοίνωση της Εταιρείας Βυζαντινών Μελετών Ν. Πρεβέζης για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης

Επόμενο Άρθρο

Μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...