Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 5:18

Τεράστιες ζημιές στην Αμμουδιά Πρέβεζας – Η θάλασσα έφτασε στα σπίτια

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ”χτύπησαν” με μανία την Π.Ε Πρέβεζας από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, με τους κατοίκους πολλών περιοχών να ζούνε πρωτόγνωρες καταστάσεις και μάλιστα πολλοί να λένε στο onprevezanews.gr ότι κάτι τέτοιο το βίωναν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Οι δυνατοί άνεμοι που έφτασαν μέχρι και τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους, οι οποίοι έβλεπαν τις περιουσίες τους να γίνονται ”κομμάτια” στην μανία του καιρού.

Διακοπές ρεύματος σε ολόκληρο το νομό για πολλές ώρες, αφού δεκάδες δέντρα έπεφταν πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να δίνουν τιτάνιες μάχες με τον χρόνο για την γρήγορη αποκατάστασή τους. Μάλιστα λόγο των διακοπών του ρεύματος, πολλά αντλιοστάσια σταμάτησαν να λειτουργούν με αποτέλεσμα χωριά να μείνουν χωρίς νερό.

Συνεργεία των δήμων από πολύ νωρίς να βρίσκονται σε περιοχές του νομού, σε μια προσπάθεια να μείνουν οι δρόμοι ανοικτοί από τη μία και από την άλλη να προσπαθούν να ανοίγουν τα φρεάτια, προκειμένου να μην πλημμυρίσουν δρόμοι.

Η μανία του καιρού όμως ήταν τόσο μεγάλη που παρά τις προσπάθειες των υπαλλήλων η θάλασσα όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες στην περιοχή της Αμμουδιά, έφτασε μέχρι τα σπίτια. Στην Αμμουδιά βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πάργας ΄Νίκος Ζαχαριάς και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούσιος, οι οποίοι αντίκρισαν εικόνες καταστροφής.Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν, τσιμεντένιες κολόνες ηλεκτροφωτισμού διαλύθηκαν, φερτά υλικά που ”ταξίδεψαν” μέχρι και στις αυλές των σπιτιών και κολόνες του ΟΤΕ κομμένες στα δύο.

Εικόνες καταστροφής…

Προηγούμενο Άρθρο

Σημαντική ημερίδα για τον τουρισμό που έγινε στην Πρέβεζα – Σημαντικές εισηγήσεις από expert του είδους

Επόμενο Άρθρο

Βούλιαξε καΐκι στο λιμάνι του Παντοκράτορα – Τεράστιες ζημιές στο Κολυμβητήριο και την Κυανή Ακτή (φωτογραφίες-βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...