Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 5:56

Βούλιαξε καΐκι στο λιμάνι του Παντοκράτορα – Τεράστιες ζημιές στο Κολυμβητήριο και την Κυανή Ακτή (φωτογραφίες-βίντεο)

Οι δυνατοί άνεμοι εντάσεως 8 και 9 μποφόρ και η δυνατή βροχόπτωση ”έπνιξαν” την πόλη της Πρέβεζας με περιοχές του Δήμου να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Η θάλασσα σκέπασε το λιμάνι της πόλης στο σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα της γοργόνας, το ίδιο και στην περιοχή της Κυανής Ακτής. Καμινάδες σπιτιών ξηλώθηκαν και έπεφταν στο έδαφος από μεγάλο ύψος, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν τραυματισμούς σε πεζούς και προβλήματα σε οχήματα που ήταν παρκαρισμένα.

Μία βάρκα περίπου 10 μέτρων μήκους, στο λιμανάκι του Παντοκράτορα βυθίστηκε από τη μανία της Θάλασσας, ενώ όλοι οι δρόμοι περιμετρικά του αλιευτικού καταφυγίου έχουν αποκλειστεί από πέτρες. Οι εικόνες απελπιστικές όπου και αν κοιτάξει κανείς, από τις πτώσεις δέντρων σε Κυανή Ακτή, Παντοκράτορα, Αλωνάκι, Αγ. Θωμά, και και πολλές άλλες περιοχές.

Τεράστια τα προβλήματα και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας, όπου ”εξαφανίστηκαν” στην κυριολεξία τα δύο από τα 4 γήπεδα μπάσκετ.

Τα συγκεκριμένα γήπεδα, καλύφθηκαν από άμμο, πέτρες, νερό και πολλά άλλα φερτά υλικά, που έπνιξαν την ευρύτερη περιοχή.Ζημιές υπέστη και η περίφραξη του κολυμβητηρίου, όπου κομμάτια πλέξι-γκλας κομματιάστηκαν στην κυριολεξία.Κύματα ύψους άνω των 10 μέτρων εδώ και δύο ημέρες ”χτυπούν” ανελέητα το Κάστρο του Παντοκράτορα περιμετρικά. Πολλές επιχειρήσεις καλοκαιρινές είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ, τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από το βράδυ της Τρίτης και θα επιστρέψουν και πάλι από την Παρασκευή.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του onprevezanews.gr

Δείτε τα Live από το κολυμβητήριο και το Αλιευτικό Καταφύγιο του Παντοκράτορα

Προηγούμενο Άρθρο

Τεράστιες ζημιές στην Αμμουδιά Πρέβεζας – Η θάλασσα έφτασε στα σπίτια

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Την ευθύνη στη δημοτική αρχή Πρέβεζας ρίχνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού για τη μη υλοποίηση του έργου επισκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...