Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:31

Σημαντική ημερίδα για τον τουρισμό που έγινε στην Πρέβεζα – Σημαντικές εισηγήσεις από expert του είδους

Μία πολύ σημαντική ημερίδα για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρα στην Πρέβεζας και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας ‘’ΟΑΣΗ’’.

Την ημερίδα διοργάνωση η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πρέβεζας, τον Σύλλογο Εστιατόρων –Καφεπωλών και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας, αλλά και το Δ. ΙΕΚ Πρέβεζας.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε μια πρόταση εκπαίδευσης για την σωστή λειτουργία και διαχείριση ενός ξενοδοχείου, μιας καφετέριας, ενός εστιατορίου,  που παρουσίασαν καθηγητές του ΙΕΚ Δέλτα 360 Ιωαννίνων.

Το παρών στην ημερίδα έδωσε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του τουρισμού, όπου γίνονται πολλές και οργανωμένες προσπάθειες, προκειμένου να αναβαθμιστεί ως προϊόν για την Πρέβεζα.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η κα Αγγελική Κωνσταντινίδη, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, ο διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας Γιάννης Αναγνωστάκης και ο εκπρόσωπος του αντιπεριφεριεάρχη Πρέβεζας Κωνσταντίνος Ακρίβος.

Η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας πέρα από τον σχεδιασμό που έχει μέχρι σήμερα για την προβολή και προώθηση των τουριστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού θέλει να βελτιώσει και σε επίπεδο Παροχής Υπηρεσιών τόσο των εργαζομένων του Τουρισμού όσο και των ιδιοκτητών τουριστικών και επισιτιστικών Επιχειρήσεων.

‘’Η επικοινωνιακή πολιτική, οι δημόσιες σχέσεις και η εκπαίδευση είναι η στρατηγική για ένα ποιοτικό τουριστικό προϊόν. Χρειάζεται αρκετή δουλειά για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα όπου και θα συνεχίσουμε με αρκετές δράσεις το επόμενο διάστημα’’ τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι:

Καράμπελας Νάσος: (General manager), ο οποίος μίλησε για την Τουριστική Ανάπτυξη και για το F&B control.

Δότσιος Αδάμος: Υπεύθυνος Τομέα Γαστρονομίας ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360., ο οποίος αναφέρθηκε στην διαχείριση Υλικών Κουζίνας καθώς και για τα τοπικά προϊόντα αλλά και για το πρωινό των ξενοδοχείων.

Μιλτιάδης Ζήκος: Προϊστάμενος και Διευθυντής του ΕΦΕΤ Ιωαννίνων, ο οποίος έκανε αναφορά σε θέματα Υγιεινής και προστασίας των Προϊόντων.

Αλεξίου Θεόδωρος: Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου όπου μίλησε για την ψυχολογία του πελάτη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επιχείρηση ‘’Το Γεύση & Άρωμα’’ σε συνεργασία με την ΑΒΕΚ , HAUSBRANDT ΕΛΛΑΣ ανέλυσε το θέμα,  γιατί ο Καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο.

Κατά την παρουσία οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν απολαυστικό καφέ, πλούσιο σε άρωμα και γεύσεις.

‘’Ο υπέροχος καφές είναι τόσο ιδιαίτερος , διαφορετικός και ελκυστικός’’ τόνισαν οι υπεύθυνοι του ‘’Γεύση & Άρωμα’’.

Την ημερίδα παρακολούθησαν επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης, των ξενοδοχείων καθώς και σπουδαστές ΙΕΚ στον τομέα τουρισμού και εστίασης.

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του onprevezanews.gr για την ημερίδα διοργανωτές και καλεσμένοι:

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ημερίδα στο παρακάτω βίντεο:

Προηγούμενο Άρθρο

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Καστροσυκιά – Δείτε το βίντεο

Επόμενο Άρθρο

Τεράστιες ζημιές στην Αμμουδιά Πρέβεζας – Η θάλασσα έφτασε στα σπίτια

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...