Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 15:37

Συνεχίζονται οι δράσεις: Καθαρισμός Αμβρακικού από τον σύλλογο αλιέων Πρέβεζας (βίντεο-φωτογραφίες)

Ο σύλλογος επαγγελματιών Αλιέων Πρέβεζας πραγματοποιώντας μία δράση της μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης ΕΝΑΛΕΙΑ και υποστηρίζεται από την ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ Α.Ε, προχώρησε το πρωΐ της Κυριακής σε νέο καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής από την ΄΄Πούντα” έως και το Αεροδρόμιο του Ακτίου.

Η δράση με την ονομασία MEDITERRANEAN CLEAN UP πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους συλλόγους αλιέων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σκοπός της δράσης είναι να Εκπαιδευτούν οι ψαράδες και να φέρνουν τα πλαστικά που «ψαρεύουν» πίσω στο λιμάνι, συλλέγοντας χιλιάδες κιλά πλαστικού από τον βυθό της θάλασσας κάθε μέρα. Επίσης, η συλλογή χρησιμοποιούμενου αλιευτικού εξοπλισμού τους για να τους αποτρέψουν να το ρίχνουν πίσω στη θάλασσα. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με οργανισμούς και εταιρείες, το συλλεγόμενο θαλάσσιο πλαστικό ενσωματώνεται στην κυκλική οικονομία για ανακύκλωση και μετατροπή σε νέα προϊόντα, όπως κάλτσες κ.α.

Πέντε σκάφη μελών του συλλόγου αλιέων Πρέβεζας με 8 ψαράδες από τις 9 το πρωΐ έως και αργά το μεσημέρι όργωσαν την θαλάσσια περιοχή συλλέγοντας, πλαστικά, λάστιχα, δίχτυα, σχοινιά, σημαδούρες κ.α αντικείμενα είτε από τον βυθό είχε από την ακτή.

Όλα τα υλικά που συνέλεξαν τοποθετήθηκαν σε ένα τεράστιο κοντέινερ που υπάρχει στο λιμάνι της Πρέβεζας, το οποίο μόλις γεμίσει θα μεταφερθεί με φορτηγό στην Αθήνα, προς ανακύκλωση όλου του υλικού.

Σύμφωνα με τους αλιείς θα πραγματοποιηθούν ακόμη δύο παρόμοιες δράσεις σε άλλες περιοχές πάντα σε συνεργασία με την ΕΝΑΛΕΙΑ.

Δείτε το βίντεο:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Δάκης: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής

Επόμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε το 20ο Preveza Jazz Festival με επιτυχία και τον Νίκο Πορτοκάλογλου (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...