Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 15:09

Δάκης: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής

Την τελευταία του πνοή άφησε ο τραγουδιστής Δάκης. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Λουκία Καρρέρ. «Στην Αυγή του καλοκαιριού διάλεξες να φύγεις ψυχούλα μου. Εσύ που μας εκανες να λατρέψουμε τα καλοκαίρια. Τόσα καλοκαίρια. Ξεκουράσου. Θα σ’ αγαπω για πάντα. Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα με δίχως ένα σύννεφο με δίχως στεναχώρια, αλλά όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του» έγραψε.

Ο Δάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκίνησε να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων. Λίγο καιρό αργότερα, ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά, με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: «Monsieur Cannibal», «Tu Veux ou tu veux pas», «Mourir ou vivre», «Gaston». Μιλούσε έξι γλώσσες -ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά-, γεγονός που του επέτρεπε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968, ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ? ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά», όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Δωρεάν διακοπές και… δώρο 700 ευρώ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες

Επόμενο Άρθρο

Συνεχίζονται οι δράσεις: Καθαρισμός Αμβρακικού από τον σύλλογο αλιέων Πρέβεζας (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...