Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:26

Συνάντηση Δημήτρη Κουτσούμπα με φορείς, συλλόγους και σωματεία (video-pic)

Με σύσκεψη φορέων ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο νοσοκομείο Πρέβεζας όπου προηγουμένως είχε συνάντηση με το διοικητή του, Δημήτρη Σκανδάλη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της περιοδείας του Δ. Κουτσούμπα σε Αρτα και Πρέβεζα. Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετέχουν ακόμη η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ.

Το άνοιγμα της σύσκεψης έκανε η Μαρία Τζίμα, γραμματέας της ΚΟΒ νοσοκομείου Πρέβεζας του ΚΚΕ. Τοποθετήσεις έγιναν απ’ τους Κ. Κύρλα, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, Γ. Μισιρλή πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, Γ. Πούμπη πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Πρέβεζας, Ν. Τσέγκο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγου Νομού Πρέβεζας, Π. Λελοβίτη πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Μ. Φιλιπούση πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πρέβεζας, Θ. Βενετικίδη πρόεδρο της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πρέβεζας και Χρ. Βεργίνη πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Λευκάδας.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Πρέβεζας.

Οι ομιλητές καταδίκασαν την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας που στερεί απ’ το λαό απαραίτητες υπηρεσίες, κατήγγειλαν το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε μόλις προχτές επισημαίνοντας ότι έρχεται να επιδεινώσει την ήδη κακή κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας και τόνισαν την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων που το εργατικό λαϊκό κίνημα διεκδικεί.

Η Μαρία Τζίμα αναφέρθηκε στη δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει η δημόσια υγεία συνέπεια της πολιτικής που ακολουθείται από ΕΕ και κυβερνήσεις και θέλει τα νοσοκομεία επιχειρήσεις και τους ασθενείς πελάτες, με το τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης να βάζει την ταφόπλακα στη δημόσια υγεία, αλλά και στη δράση του σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να αντιπαλέψει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, να υπερασπίσει τα δικαιώματα τόσο του λαού σε δημόσιες δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας όσο και των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Ο Κ. Κύρλας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο που  διαδραματίζει πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο ρόλο, εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους, εντούτοις πάσχει από σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, ενώ υπάρχουν σχεδιασμοί συγχώνευσής του με το νοσοκομείο Λευκάδας που αν υλοποιηθούν θα υποβαθμίσει παραπέρα τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στο λαό της ευρύτερης περιοχής. Αναφερόμενος στη δράση του σωματείου που κατάφερε να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα, τόνισε πως ο δρόμος της οργανωμένης πάλης δεν είναι εύκολος αλλά είναι μονόδρομος.

Ο Γ. Μισιρλής τόνισε πως η κατάσταση στη δημόσια υγεία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι στρατηγική της ΕΕ που υλοποιείται απαρέγκλιτα απ’ όλες τις κυβερνήσεις όποιου χρώματος και σημείωσε την ανάγκη το εργατικό λαϊκό κίνημα να μην γίνει σκαλοπάτι της όποιας επόμενης κυβέρνησης, αλλά να στοχεύσει στον πραγματικό αντίπαλο που είναι η άρχουσα τάξη, οι κυβερνήσεις της και οι μηχανισμοί της.

Ο Γ. Πούμπης κατήγγειλε την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και την πολιτική που την ίδια στιγμή που καθιστά τους εργαζόμενους εύκολα θύματα ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών τους στερεί τα μέσα προστασίας, πρόληψης και αντιμετώπισης για αποκατάσταση της υγείας τους. Οπως τόνισε η ζωή του εργαζόμενου δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι και ζήτησε δυνάμωμα του αγώνα για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και παροχής σύγχρονων δωρεάν υπηρεσιών υγείας για όλους.

Ο Μ. Φιλιπούσης κατήγγειλε ότι το τελευταίο νομοσχέδιο μας γυρίζει χρόνια πίσω, κλείνει την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου σε μια μεγάλη μερίδα του λαού και συρρικνώνει παραπέρα τις παρεχόμενες υπηρεσίες αφού βαθαίνει την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων. Πρόσθεσε πως μαζί με τους υγειονομικούς πρέπει να διεκδικηθεί αποφασιστικά κατάργηση των πληρωμών για περίθλαψη, αύξηση χρηματοδότησης στη δημόσια υγεία, κατάργηση επιχειρηματικής δράσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Ο Π. Λελοβίτης αναφέρθηκε στα προβλήματα της δημόσιας υγείας σημειώνοντας πως ίδια είναι η κατάσταση και στη δημόσια παιδεία με μεγάλο αριθμών μαθητών ανά τάξη, πολλά κενά σε προσωπικό, μισθολογικά ζητήματα, υποχρηματοδότηση κ.α. και ζήτησε ενιαίο αγώνα όλων για την εναντίωση με αυτή την κατάσταση.

Ο Ν. Τσέγγος μίλησε για το χάλι της ΠΦΥ στα χωριά της περιοχής, όπου τα ΚΥ άλλα υπολειτουργούν ως το μεσημέρι, άλλα δεν διαθέτουν απαραίτητο εξοπλισμό, σε άλλα λείπουν ασθενοφόρα ή ακόμα και πετρέλαιο για τη λειτουργία γεννήτριας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Ο κόσμος έχει τη δύναμη να ανατρέψει την κατάσταση που μας έφερε σ’ αυτό χάλι, σημείωσε.

Ο Π. Βενετικίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες των οικογενειών να ανταποκριθούν στις ανάγκες ανατροφής παιδιών, ιδίως αν σε αυτές προστεθούν ανάγκες μαθησιακές ή άλλες, σημείωσε πως η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε πάσης φύσεως ιδιώτες έχει τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε, και τόνισε την ανάγκη αποφασιστικής διεκδίκησης ενιαίας αποκλειστικά δωρεάν δημόσιου συστήματος υγείας, αφού όπως είπε δεν πρέπει να περιμένουμε λύσεις από υποτιθέμενους μεσσίες, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Τέλος ο Χρ. Βεργίνης αναφέρθηκε στα προβλήματα του νοσοκομείου Λευκάδας, που αν και καινούργιο πάσχει από έλλειψη προσωπικού με συνέπεια να μη λειτουργούν κρεβάτια ΜΕΘ ή εμφραγμάτων, ενώ παρά τα σύγχρονα πλυντήρια ο ιματισμός έχει παραδοθεί σε ιδιώτη, ενώ απερίγραπτη είναι η κατάσταση στην ΠΦΥ του νησιού. Κάλεσε τέλος σε αγώνες που όπως είπε είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η κατάσταση.

Πηγή: 902.gr

Video-Pic: onprevezanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Πρέβεζα – Είδε από κοντά τα προβλήματα του Νοσοκομείου (video-pic)

Επόμενο Άρθρο

Δημήτρης Κουτσούμπας: ”Η κυβέρνηση υποτάσσει την Υγεία στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων” (video-pic)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...