Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 9:04

Δημήτρης Κουτσούμπας: ”Η κυβέρνηση υποτάσσει την Υγεία στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων” (video-pic)

Παίρνοντας το λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα προβλήματα της δημόσιας υγείας που πάει απ’ το κακό στο χειρότερο αφού όπως είπε η κεντρική εξουσία την υποτάσσει στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, δίνει αρμοδιότητες στους ιδιώτες με την ονομαζόμενη «συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» ως βασική κατεύθυνση και πολιτική που ασπάζονται όλα τα άλλα κόμματα και αντιμετωπίζει τον ασθενή σαν πελάτη. Τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του νοσοκομείου Πρέβεζας, με γενναία χρηματοδότηση, ενίσχυσή του για να επιτελέσει τον σημαντικό του ρόλο με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων με σχέση αορίστου χρόνου, αναβάθμιση κτιριακή και υλικοτεχνική. Η ίδια ανάγκη υπάρχει και στις πρωτοβάθμιες δομές ή τις δομές προστασίας των παιδιών, των ηλικιωμένων κ.α., καθώς η αποδυνάμωσή τους επιβαρύνει παραπέρα το νοσοκομείο, αλλά και το ιατρικό προσωπικό που είναι ήδη εξαντλημένο απ’ τα χρόνια της πανδημίας, έρχεται αντιμέτωπο με οικονομικά προβλήματα στο οικογενειακό του περιβάλλον, με συνέπεια να μην μπορεί απερίσπαστο να ασκήσει το λειτούργημά του. Ειδικά για τους σχεδιασμούς συγχώνευσης των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας, τόνισε πως οι αρμόδιοι δεν πρέπει καν να διανοηθούν τη συγχώνευση με την έννοια της κατάργησης του ενός, καθώς και τα δύο είναι απαραίτητα και πρέπει να ενισχυθούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτενώς στη συνολική κατάσταση που βιώνει ο λαός με την οικονομική κρίση, το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης που ο λαός θα το πληρώσει με τη φορολογία του και με την αφαίρεση δικαιωμάτων, τη μείωση μισθών κλπ, με την ύφεση στην οποία οδεύει η ΕΕ, τον πληθωρισμό που σταθεροποιείται στο 9%, την ενεργειακή φτώχεια. Τόνισε πως η ακρίβεια στην ενέργεια είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση, που επιδεινώθηκε λόγω του πολέμου που κλιμακώνεται και απειλεί ακόμα και τον ελληνικό λαό να γίνει ακόμα και στόχος αντιποίνων, την ώρα που η Ελλάδα διαθέτει άφθονες πηγές ενέργειας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού μέσα από ένα άλλο κεντρικό σχέδιο και μια εξουσία που θα έχει στο κέντρο της όχι τα κέρδη των ομίλων αλλά τον άνθρωπο και τις ανάγκες τους.

Τέλος, κάλεσε τους παραβρισκόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, σε αρχαιρεσίες στους μαζικούς φορείς, στη Βουλή, την Ευρωβουλή, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. “Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά ακόμα κι αν διαφωνεί σε επιμέρους ζητήματα, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Όποιος σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ να το κάνει, γιατί η ενίσχυσή του μπορεί να δώσει λύσεις και στο σήμερα με τη δράση του στο κίνημα, στη Βουλή, παντού, αλλά κυρίως να ανοίξουμε ένα δρόμο για να αλλάξει συνολικά η κατάσταση σε έναν τόπο με τεράστιες δυνατότητες που όμως τον πλούτο του καρπώνονται λίγοι” κατέληξε.

Στο πλαίσιο της παρέμβασής του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην υπόθεση των ερευνών για διαφθορά σε βάρος της Ε. Καϊλή σχολιάζοντας πως ζούμε σε ένα σύστημα σάπιο, διεφθαρμένο, εκμεταλλευτικό και με τα φαινόμενα τύπου Εύας Καϊλη, της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ που την διέγραψε, που τη συνέλαβαν στις Βρυξέλλες τονίζοντας πως όλα αυτά τα ζητήματα είναι στοιχείο μιας σαπίλας, μιας διαφθοράς, ενός συστήματος που εκπορεύεται κι απ’ τις Βρυξέλλες. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως η ΕΕ, όπως έχει καταγγείλει το ΚΚΕ και η Ευρωκοινοβουλευτική του Ομάδα, είναι η πηγή της διαφθοράς λόγω των πολιτικών, των οδηγιών, των κατευθύνσεων που έχει στα ζητήματα αυτά, όπως η στάση του ευρωκοινοβουλίου για παράδειγμα απέναντι στο Κατάρ, με αυτό το αίσχος των 6000 νεκρών εργατών που δούλευαν για να φτιάξουν το μουντιάλ εκεί, το οποίο ενέκρινε η ΕΕ, το ευρωκοινοβούλιο. Όπως είπε, δεν ήταν μόνο η Καϊλή που μίλησε υπέρ του Κατάρ με αυτό τον ανήθικο, απαράδεκτο τρόπο τότε που την είχαμε καταδικάσει όλοι και ο ευρωβουλευτής μας. Τέλος, κατέληξε πως είναι δομικό στοιχείο ενός συστήματος, που εκφράζεται και με τέτοια πρόσωπα, που εμφανίζονται με αυτή την ακραία μορφή διαφθοράς, όπως σε αυτή την περίπτωση ή σε άλλες περιπτώσεις π.χ με τις δομές της «Κιβωτού του τρόμου» με τα παιδιά. Ή με άλλες ενέργειες που κάνει το αστικό κράτος για να χτυπήσει, να καταστείλει το λαϊκό κίνημα, την οργή, την δικαιολογημένη αγανάκτηση που υπάρχει”.

Πηγή: 902.gr

Video-pic: onprevezanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση Δημήτρη Κουτσούμπα με φορείς, συλλόγους και σωματεία (video-pic)

Επόμενο Άρθρο

Το ΕΚΑΒ Πρέβεζας συμμετέχει στην Πανελλήνια Εβδομάδα εκπαίδευσης και πρόληψης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...