Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 6:06

Στράτος Ιωάννου: «Απαράδεκτη η απομάκρυνση Πυροσβεστικού Οχήματος και 2 Πυροσβεστών από την δύναμη της Π.Ε Πρέβεζας στην Πάτρα»

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 στις 12.00 μμ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πρέβεζας συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας, υπό την προεδρία του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου με θέμα  την πρόληψη δασικών πυρκαγιών  και την καλύτερη αντιμετώπιση τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με την απομάκρυνση πυροσβεστικού οχήματος με πλήρωμα 2 πυροσβεστών από την πυροσβεστική δύναμη της Πρέβεζας στην αντίστοιχη της Πάτρας. Ο κ. Ιωάννου ανέφερε χαρακτηριστικά «Διαμαρτύρομαι έντονα και μου προκαλεί ιδιαίτερη ενόχληση ότι αφαιρέθηκε ένα πυροσβεστικό όχημα μαζί με 2 πυροσβέστες, από την Πρέβεζα για να πάει στην Πάτρα, για 6 ημέρες χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποιο περιστατικό.  Είναι γνωστό ότι στην Π.Ε. Πρέβεζας η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τρομερά προβλήματα στελέχωσης αλλά και έλλειψης μηχανημάτων/οχημάτων και θεωρώ ότι αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο

Κατόπιν, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Υπηρεσιών, τόνισε ότι είναι ευγνώμων για την αδιάλειπτη προσήλωση και προσφορά τους, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αεροπορία και από τα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας, Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα,  στο έργο της πρόληψης και της αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Εξήγησε ότι η δεύτερη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τις πυρκαγιές συμβάλλει στην καλύτερη προετοιμασία και θωράκιση της περιοχής, σε επίπεδο συντονισμού και επαγρύπνησης, καθώς δίνει την ευκαιρία ανασκόπησης των προληπτικών δράσεων που έχουν αναληφθεί.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και πάλι στο έργο των εθελοντικών οργανώσεων και συγκεκριμένα στην ΛΕΚ Πρέβεζας καθώς και στην Αερολέσχη Πρέβεζας και στην Ε.Ε.Ε.Δ. Καναλακίου για στη συμβολή τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αξιέπαινο αυτό που κάνουν οι εθελοντές, οι οποίοι, χωρίς ανταμοιβή, διαθέτουν τον προσωπικό χρόνο τους για το δημόσιο καλό. Είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους πολίτες να συμβάλλουν στον εθελοντισμό, να “πάρουμε οι πολίτες την υπόθεση στα χέρια μας”, συμπληρώνοντας τον κρατικό μηχανισμό που έχει περιορισμένα μέσα και χρήματα και δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες. Πολλά από τα θέματα της πρόληψης περνούν από τα χέρια των πολιτών όπως η ευθύνη του καθαρισμού των ιδιωτικών οικοπέδων, αλλά και η αποφυγή επικίνδυνων δραστηριοτήτων στην φύση τις μέρες υψηλού κινδύνου καθώς και η έγκαιρη ενημέρωση των αρχών σε  περίπτωση πυρκαγιάς.»

Στην συνεδρίαση πήραν μέρος ο  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα προστατευόμενων περιοχών, εξωστρέφειας και καινοτομίας κ. Χρ. Ματζίρας, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κ. Κωτσαντής,  ο αντιδήμαρχος Δ Ζηρού κ. Απ. Τάσης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ν. Παππάς, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Απόστολος Βασδέκης, ο Δ/ντής ΔΙΠΥΝ Πρέβεζας κ. Αθ. Μικρούλης, εκπρόσωποι των Π.Υ Πρέβεζας, Φιλιππιάδας, Πάργας,  ο Αστυν. Υποδιευθυντής Πρέβεζας Δημ. Κώτσης, ο νέος ΔΚΤΗΣ Ακτίου ΑΣΜΧΟΣ κ. Βασ. Ασημακόπουλος, ο  δ/ντής λειτουργίας και συντήρησης Ζεύξης Ακτίου κ. Γ. Μπίγερης, ο κ. Θεμ. Σιόντης εκπρόσωπος της Εγνατίας Οδού, οι κ Βικ. Γιαννούλης και Αθ. Κοτσαρίνης  από την ΛΕΚ Πρέβεζας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Πρέβεζας, κ.α.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή οι παλινωδίες για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

”Φωτιά” ο λογαριασμός της ΔΕΗ σε κατοικία στο Καναλάκι – 7.500 ευρώ για 90 τ.μ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...