Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 13:12

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή οι παλινωδίες για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας

Προ των ευθυνών τους φέρνει τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών και Μεταφορών, για την αβεβαιότητα που επικρατεί ως προς την πορεία υλοποίησης της κατασκευής μουσικού σχολείου στην Πρέβεζα, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να μην είναι υπεύθυνο για την κατασκευή σχολείων, έχει όμως την εποπτεία της εκπαίδευσης και δεν γίνεται να παρακολουθεί αμέριμνο τις παλινωδίες σε ένα ζήτημα που έχει τεθεί ως προτεραιότητα από τις δημοτικές αρχές και την τοπική κοινωνία για πάνω από μια δεκαετία.

Ο κ. Μπάρκας ερωτά την Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Υποδομών, πρώτον,  για ποιο λόγο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί η ανέγερση Μουσικού Σχολείου στην Πρέβεζα. Δεύτερον, για ποιο λόγο οι «Κτιριακές Υποδομές» δεν συνέχισαν στη διαδικασία μελετών για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου. Τρίτον, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έγκριση και η χρηματοδότηση μελετών για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας. Τέταρτον, τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχοντας την εποπτεία της εκπαίδευσης στη χώρα, ώστε να φύγουν οι μαθητές από ανεπαρκείς εγκαταστάσεις, που για δεκαετίες φιλοξενούσαν τον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων του Νομού και να εγκατασταθούν σε σύγχρονες υποδομές.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Ερώτηση:

Αθήνα, 22/06/2022

Ερώτηση

Προς

– Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

– Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Ανέγερση Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας»

Σε ιδιαίτερη ανησυχία βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα και οι πολίτες της Πρέβεζας από την καθυστέρηση στην υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης στον Νομό, το οποίο αφορά στην ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας. Ένα έργο, που έχει αναγνωριστεί εδώ και πάνω από δέκα χρόνια ότι αποτελεί προτεραιότητα για την περιοχή. Να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας λειτουργεί στις παλιές εγκαταστάσεις των πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, οι οποίες είναι επιεικώς ανεπαρκείς, καθώς δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Άλλωστε, αυτός ήταν ο λόγος που και τα ΤΕΙ Ηπείρου εγκαταστάθηκαν σε άλλες υποδομές και στη θέση τους, ως προσωρινή λύση, εγκαταστάθηκε το Μουσικό Σχολείο.

Εντούτοις και παρά το γεγονός, ότι τουλάχιστον οι μελέτες του έργου, μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (ΚΤΥΠ)», η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021- 2027, αποφασίστηκε από την παρούσα δημοτική αρχή στα τέλη του 2020, να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και οι σχετικές μελέτες να αναληφθούν από την Ανώνυμη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ)».

Παρά τις παρουσιάσεις προμελετών, μακετών, κλπ, από το 2020 δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στην πορεία υλοποίησης του έργου.

Επειδή, υποχρέωση του κράτους είναι η εποπτεία της εύρυθμης λειτουργίας του συνόλου των διαδικασιών που αφορούν στη σχέση Πολιτείας και Πολίτη,

Επειδή, είναι αντιπαιδαγωγικό να εκπαιδεύονται σε ανεπαρκείς υποδομές μαθητές της υποχρεωτικής εκπαίδευσης,

Ερωτώνται η κ. Υπουργός και ο κ. Υπουργός:

– Για ποιο λόγο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί η ανέγερση Μουσικού Σχολείου στην Πρέβεζα;

– Για ποιο λόγο οι «Κτιριακές Υποδομές» δεν συνέχισαν στη διαδικασία μελετών για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου;

– Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έγκριση και η χρηματοδότηση μελετών για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας;

– Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχοντας την εποπτεία της εκπαίδευσης στη χώρα, ώστε να φύγουν οι μαθητές από ανεπαρκείς εγκαταστάσεις, που για δεκαετίες φιλοξενούσαν τον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων του Νομού και να εγκατασταθούν σε σύγχρονες υποδομές;       

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (26 Ιουν.-2 Ιουλ. 2022)

Επόμενο Άρθρο

Στράτος Ιωάννου: «Απαράδεκτη η απομάκρυνση Πυροσβεστικού Οχήματος και 2 Πυροσβεστών από την δύναμη της Π.Ε Πρέβεζας στην Πάτρα»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...