Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 5:09

Στην Ιταλία βρέθηκε το κλεμμένο ταχύπλοο

Με επείγον σήμα των Ιταλικών αρχών προς το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας, έγινε γνωστό, ότι το ταχύπλοο, το οποίο είχε κλαπεί (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) από το Αλιευτικό καταφύγιο του Παντοκράτορα χθες τα ξημερώματα, βρέθηκε ανοικτά των Ιταλικών παραλιών.

Το ταχύπλοο βρέθηκε να μεταφέρει 9 λαθρομετανάστες, με τις πληροφορίες μέχρι στιγμής να κάνουν λόγο ότι επιβιβάστηκαν από Ελλάδα και είχαν τελικό προορισμό την Ιταλία.

Το φαινόμενο αυτό γίνεται πάρα πολύ συχνά τις τελευταίες ημέρες, με τις διωκτικές αρχές να παίζουν κυνηγητό με τους διακινητές, οι οποίοι έναντι μεγάλης αμοιβής μεταφέρουν λαθρομετανάστες, κυρίως στα Ιταλικά παράλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr, ένα ακόμη μικρό σκάφος είχε κλαπεί με σκοπό την μεταφορά λαθρομεταναστών, ωστόσο οι λαθρομετανάστες, πιθανότατα και ένας διακινητής εξέπεμψαν S.O.S, ότι βρίσκονται σε δυσμενή θέση ανοικτά της Πρέβεζας.

Άμεσα το πλωτό του λιμενικού της Πρέβεζας έφτασε στο σημείο, όπου εντόπισε 3 Σύριους στην καταγωγή (δύο άντρες και μία γυναίκα), οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν μέχρι την Ιταλία.

Για το ταχύπλοο σκάφος τέλος, ο ιδιοκτήτης μέσω του onprevezanews.gr, ευχαριστεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, για τις άμεσες ενέργειες που έκανε και βρέθηκε το ταχύπλοο, ωστόσο το σκάφος θα καθυστερήσει να έρθει στα χέρια του, λόγω των Ιταλικών αρχών, που ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της προανάκρισης για το περιστατικό.

Προηγούμενο Άρθρο

Πως αμείβονται οι μισθωτοί την 28η Οκτωβρίου

Επόμενο Άρθρο

Να σταματήσουν οι κουβέντες των καφενείων – Αρμόδιος για την ανακοίνωση κρουσμάτων ο ΕΟΔΥ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...