Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 13:33

Έκλεψαν ταχύπλοο από το Λιμανάκι του Παντοκράτορα

Κλοπή ταχύπλοου πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα από το Αλιευτικό καταφύγιο του Παντοκράτορα, σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr.

Η κλοπή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε μεταξύ 02.00 με 07.00 το ξημέρωμα της Παρασκευής, με τους αλιείς να είναι θορυβημένοι από το περιστατικό.

Το ταχύπλοο ένα b.Eolo 590 Day, μήκους 5,90 με δυνατή μηχανή, MERCURY VERADO 135 ίππων, και στα χρώματα της φωτογραφίας, ήταν δεμένο στο λιμανάκι του Παντοκράτορα.

Οι δράστες σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του onprevezanews.gr, αναζητούσαν ένα σκάφος με μεγάλη ιπποδύναμη στις μηχανές.

Αρχικά έκοψαν τα σκοινιά από ένα ιστιοφόρο και πέρασαν σε ένα διπλανό ταχύπλοο, το οποίο λόγω μηχανικής βλάβης δεν έπαιρνε μπροστά.

Στην συνέχεια της αναζήτησης είδαν το ογκώδης ταχύπλοο, καταφέρνοντας να το βάλουν μπροστά και να χαθούν στην ανοικτή θάλασσα.

Ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου, μόλις κατάλαβε την κλοπή, ενημέρωσε άμεσα τις Λιμενικές αρχές, οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση τόσο στην θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας, όσο και σε γειτονικούς νομούς.

Μάλιστα στην μάχη της αναζήτησης έχουν ριχτεί και αλιευτικά σκάφη, τα οποία ψαρεύουν ανοικτά στο Ιόνιο Πέλαγος.

Το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας δρουν διακινητές, οι οποίοι μεταφέρουν λαθρομετανάστες έναντι μεγάλης αμοιβής, στην Ιταλία.

Τέτοιο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες όπου έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες των Λιμενικών Αρχών Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν 5 διακινητές και 49 λαθρομετανάστες.

Όποιος δει το παραμικρό ή έχει οποιαδήποτε πληροφορία για το συγκεκριμένο ταχύπλοο, να ενημερώσει άμεσα τις Λιμενικές Αρχές.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Νέα πληρωμή αύριο Παρασκευή για 6.555 δικαιούχους

Επόμενο Άρθρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 38ου Δ.Χ.Φ Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...