Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 21:57

Στην Πατρούλα….

Αγαπημένη μας,

Ξέφυγες από κοντά μας μέσα στα λουλούδια και στις ευωδιές του Μάη.. ‘Ησουν για όλους μας η αδελφή, η φίλη, η χαρισματική μητέρα, η θεία, η γλυκιά συγγενής.. Γεννήθηκες μέσα σε μια οικογένεια με αγάπη και γερά θεμελιωμένη πάνω στις αξίες της παράδοσης και της ανθρωπιάς.

Μεγαλώνοντας δημιούργησες και τη δική σου προσωπική οικογένεια δίπλα σε έναν εξαίρετο άνθρωπο, τον Γιάννη σου, και μαζί του αναθρέψατε και μεγαλώσατε δυο υπέροχα παιδιά που ολοκλήρωσαν την ευτυχία σας χαρίζοντάς σας τρία υπέροχα εγγονάκια. Σε όλη την πορεία σου ήσουν για όλους μας μια ανοιχτή αγκαλιά γεμάτη καλοσύνη και αγάπη.

Σε εσένα εμπιστευόμασταν πάντοτε κάθε τι που μας απασχολούσε, κάθε πρόβλημα και δυσκολία, επειδή ξέραμε ότι θα μας βοηθούσες, εάν το μοιραστούμε μαζί σου και ότι μαζί θα βρίσκαμε τις λύσεις σύμφωνα με τις δικές σου συντεταγμένες: την αγάπη και την ανιδιοτέλεια. Για την οικογένειά σου ήσουν ο στύλος, το στήριγμα και το παράδειγμα.

Για τα παιδιά σου ιδιαίτερα ήσουν η ιδανική μάνα, η πανταχού παρούσα, η μάνα που έτρεχε με την αστραπή της αγωνίας στα μάτια προσβλέποντας στην προστασία και στην ασφάλειά τους. Ήσουν ακούραστη, πάντα πρόθυμη και εργατική. Έτρεχες στην ανάγκη των άλλων, άκουγες τα προβλήματα και έδινες λύσεις απ’ την καρδιά σου.

Σε ζούσαμε και σε χαιρόμασταν μέσα στο σπίτι σου και στη μόνιμη μακροχρόνια προσωπική σου εργασία που με τόσο ζήλο και υπομονή δημιούργησες και ανάπτυξες με γνώμονα και πυξίδα την τελειότητα. Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, πάνω στον ανθό της ηλικίας σου, η μοίρα σου επεφύλαξε μια σκληρή και άδικη δοκιμασία εντελώς αναπάντεχα.

Επέδειξες, Πατρούλα, υπομονή αγόγγυστα και καρτερία υποφέροντας όλο αυτό το μαρτύριο και μαζί πρόσεχες επιμελώς, ώστε να μην υποφέρουν οι γύρω σου. Η μόνη μας παρηγοριά είναι η σκέψη πως ο θεός σου έδωσε την ευκαιρία και την ευτυχία να απολαύσεις τους καρπούς των κόπων σου: Δυο υπέροχες οικογένειες των παιδιών σου και τρία εγγονάκια που εσύ οδήγησες και χάρηκες στα πρώτα τους βήματα.

Είναι η συνέχειά σου, η ζωή, η πίστη ότι βρίσκεσαι κοντά σε όλους μας. Τώρα που ταξιδεύεις μακριά μας όλοι εμείς, οι δικοί σου άνθρωποι, σ ’αναζητούμε με αγάπη. Έχουμε τα δικά σου αποτυπώματα βαθιά χαραγμένα μέσα στην καρδιά, στην ψυχή και στο μυαλό μας. Δεν βρίσκουμε τα λόγια και τον τρόπο να εκφράσουμε τη λατρεία μαζί με τις τιμές που σου πρέπουν.

Να ξέρεις ότι είσαι για πάντα μέσα μας.. Σαν άνθρωποι όμως εκείνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα πορευθούμε εκτελώντας τις επιθυμίες σου κατά πώς εσύ τα ζήτησες. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να βλέπουμε από μακριά εσένα καθώς και την ικανοποίηση στο γελαστό σου πρόσωπο ανάμεσα στις μελωδίες και στην αγκαλιά των αγγέλων….

Οι αγαπημένοι δικοί σου άνθρωποι…….

Κατερίνα Νέλλη


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Έναρξη για το Final Four του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Βόλλεΐ (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο Μήνυμα του Περιφερειακού Συμβούλου Θοδωρή Κορωναίου για τις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...