Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 22:57

Παράταση 4 μηνών στο έργο της παραλίας… λόγω καλοκαιριού

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, όπως έγινε γνωστό από τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, η ανάδοχος εταιρία που έχει το έργο της παραλίας, ζήτησε 4μηνη παράταση ως προς την ολοκλήρωση του, καθώς οι εργασίες είχαν σταματήσει λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.

Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο Πρέβεζας, το έργο θα συνεχιστεί από τα μέσα Οκτωβρίου, με προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τα τέλη Μαΐου του 2023.

Ωστόσο ο κ. Γεωργάκος όπως είπε κατά την ενημέρωση προς το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες του έργου θα πρέπει πρώτα να γίνει μία διευθέτηση των σκαφών που υπάρχουν δεμένα στην παραλιακή ζώνη, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί τα πρώτα κομμάτια που είναι από την αρχή της παραλίας (μέτωπο Δικαστικού Μεγάρου έως και Δημαρχείο Πρέβεζας).

Το έργο ξεκίνησε προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες καθιζήσεις που είχε υποστεί ο παραλιακός δρόμος, αλλά και οι διαβρώσεις σε αρκετά σημεία, κάτι που δυσκόλευε τις μετακινήσεις τόσο των πεζών, όσο και τον επισκεπτών που έδεναν τα σκάφη τους στο λιμάνι Πρέβεζας.

Θα τοποθετηθεί επιδαπέδιος φωτισμός, παγκάκια καθώς και υποδομές για όμβρια ύδατα και οπτικές ίνες έτσι ώρες να μην χρειαστεί να ξανασκαφτεί και πάλι στο μέλλον.

Επίσης  περιλαμβάνονται όλες οι υποδομές για την εξυπηρέτηση των σκαφών  καθιστώντας το ακόμη πιο ελκυστικό για τους επισκέπτες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει 1,5 εκ. ευρώ, ενώ κατασκευάζεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο  Πρέβεζας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


Προηγούμενο Άρθρο

Ένας Σεπτέμβρης δίχως τις Μάρθα Καραγιάννη και Ειρήνη Παππά

Επόμενο Άρθρο

Έρχονται νέα παιχνίδια στις παιδικές χαρές μαζί με τις πιστοποιήσεις τους αρχές του έτους (Live)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...