Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 5:16

Οι Έλληνες προπονητές έχουν θέση, λόγο και ψήφο στην ΕΠΟ

Με απόφαση 25/6/21, στην ΓΣ της ΕΠΟ κατακτήθηκε ένα χρόνιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας, αυτό της αναγνώρισης ως επίσημου μέλους της, με δικαίωμα ψήφου, λόγου και συμμετοχής στις Επιτροπές της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Ένας αγώνας, περίπου έξη (6) ετών, που ξεκίνησε από τις προηγούμενες Διοικήσεις της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΠΕΠΠ), ευοδώθηκε και οφείλουμε ως μέλη αυτής της μεγάλης οικογένειας των Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου, να αποδώσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους, όσους άοκνα χρόνια τώρα το προσπάθησαν και το κατάφεραν τελικά, μόλις προχθές. Όμως παράλληλα, εκτιμώ ότι ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, αφού επόμενο βήμα αυτής της εξέλιξης, θα πρέπει να αποτελεί η παράλληλη αναγνώριση των τοπικών Συνδέσμων Προπονητών από τις κατά τόπους ΕΠΣ. σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Να μας  συμπεριλάβει στην ΕΠΙΣΗΜΗ αναγνώριση των Συνδέσμων, ως μέλη των ΕΠΣ με δικαιώματα ψήφου, λόγου και συμμετοχής στις διάφορες επιτροπές λειτουργικότητας των ΕΠΣ. Σύμφωνα με το καταστατικό της κάθε ΕΠΣ, προβλέπεται η οργάνωση των παρακάτω επιτροπών (που ΑΜΕΣΑ επιβάλλεται η συμμετοχή του Συνδέσμου Προπονητών), χωρίς όμως την επίσημη αντιπροσώπευση των προπονητών, αν και μέσω των συνδέσμων, χρόνια τώρα δηλώνουν «παρών». (Με προτάσεις για τον κανονισμό των προπονητών –για την λειτουργία των αναπτυξιακών  πρωταθλημάτων).

Α) Επιτροπή Προπονητών  Β) Επιτροπή Εκδηλώσεων – Ειδικών Αγώνων Γ) Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου προπονητών Δ) Επιτροπή Πρωταθλημάτων Ανδρικών Ομάδων Ε) Επιτροπή Κυπέλλων ΣΤ) Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομών.

Ο Αγώνας λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι Προπονητές, ΤΩΡΑ ξεκινάει, αφού οφείλουμε ΑΠΑΝΤΕΣ να διεκδικήσουμε την ισάξια αντιπροσώπευσή μας, μέσω των συνδέσμων μας, στην οργάνωση, λειτουργία (σε όποιο κομμάτι χρειάζεται η δομημένη γνώμη μας) και παρουσία σε όποια επιτροπή μπορούμε να εκφέρουμε την σκέψη μας και την εποικοδομητική πρότασή μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Αντιπρόεδρος του συνδέσμου προπονητών

ποδοσφαίρου ΝΙωαννίνων

 

Φωτογραφία: gosports.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Προνόμια εμβολιασμένων: Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Επόμενο Άρθρο

Παγκόσμια αναγνώριση για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...