Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:16

Παγκόσμια αναγνώριση για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Με διθυραμβικούς τίτλους στο πρωτοσέλιδο της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, αναγνωρίζει την Ελληνίδα τενίστρια Δέσποινα Παπαμιχαήλ ως την τρίτη παρουσία Ελλήνων στο παγκόσμιο στερέωμα μετά την μεγάλη της νίκη στο World Tennis Tour στο W60 Charleston.

Έτσι μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη, η Ελλάδα εκπροσωπείται επάξια στο εξωτερικό και από την Πρεβεζάνα αθλήτρια Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Στο πρωτοσέλιδο του η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης γράφει τα εξής:

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σακκάρη να πετούν ψηλά στην κορυφή του παιχνιδιού, το ελληνικό τένις απολαμβάνει κάτι μιας χρυσής εποχής.

Και φαίνεται ότι τα ανερχόμενα ταλέντα του έθνους στην κορυφή των ATP και WTA Tours εμπνέουν τη μορφή των συμπατριωτών τους να μειώνουν επίσης το άθλημα.

Η Νο. 2 των Ελλήνων γυναικών, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, ανέβηκε 34 θέσεις στην υψηλότερη καριέρα της Νο. 227 τη Δευτέρα, αφού κέρδισε τον σημαντικότερο τίτλο της στο World Tennis Tour στο W60 Charleston.

Η 28χρονη – ένας από τους τρεις Έλληνες παίκτες στο Top 300 του WTA μαζί με τον παγκόσμιο Νο. 18 Sakkari και τον Νο 278 Valentini Grammatikopoulou – νίκησε τη Βραζιλία Gabriela Ce 1-6 6-3 6-3 στον τελικό για την 15η τίτλος καριέρας και πρώτος πάνω από το επίπεδο W25.

Η νίκη της Παπαμιχαήλ ήταν ο πρώτος της τίτλος από τον Ιούλιο του 2019, όταν κέρδισε στο W25 Aschaffenburg.

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Οι Έλληνες προπονητές έχουν θέση, λόγο και ψήφο στην ΕΠΟ

Επόμενο Άρθρο

Ο Δήμος Αρταίων και ο Δήμος Πρέβεζας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή και την ανάδειξη του Αμβρακικού Κόλπου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...