Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 15:47

Μηνύματα ζωής από εκατοντάδες ποδηλάτες για την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου (βίντεο-φωτογραφίες)

Εκατοντάδες πολίτες της Πρέβεζας, μικροί και μεγάλοι έχοντας το ποδήλατό τους, ξεκίνησαν από την Πλατεία Ανδρούτσου, στέλνοντας το μήνυμα ζωής, για την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου.Ο Δήμος Πρέβεζας μαζί με τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΗΝΙΟΧΟ,τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ευπαθών ομάδων Φίλων Εθελοντών και Ιατρών Δήμου Πρέβεζας “ΜΑΖΙ” και την Τοπική Κοινότητα Πρέβεζας διοργάνωσαν τον ποδηλατικό γύρο, ο οποίος διέσχισε πολλούς δρόμους της πόλης για να καταλήξει στο Κολυμβητήριο Πρέβεζας.Στην όμορφη αυτή απογευματινή βόλτα συμμετείχαν εκατοντάδες Πρεβεζάνοι, ανάμεσά τους και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι με τις οικογένειές τους, στέλνοντας μηνύματα ζωής σε μια δράση με ισχυρές αξίες. Την έναρξη του Ποδηλατικού γύρου έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την γεμάτη αγάπη και μηνύματα στήριξης σε όλους τους συνανθρώπους μας που πάλεψαν με τον καρκίνο και βγήκαν νικητές, ενώ αναφέρθηκε και σε όλους εκείνους που τελικά νικήθηκαν. Στο σημείο τερματισμού που ΄ήταν το Κολυμβητήριο Πρέβεζας τους ποδηλάτες περίμενε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος. Ο κ. Γεωργάκος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον αγώνα που έχουν δώσει πολλοί με τον καρκίνο και χάρη στην πίστη τους και την τεράστια δύναμη που είχαν βγήκαν νικητές.

Ακολούθησε η ενημέρωση από την  κ. Μασκλαβάνου Χριστίνα Κλινική Ψυχολόγος-Εξαρτησιολόγος των ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Ονειρο ζωής” με θέμα: Πρόληψη του καρκίνου και καθημερινές μικρές εξαρτήσεις”.

Τέλος δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για την οδική συμπεριφορά και τη σωστή χρήση  και συντήρηση του ποδηλάτου από τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού “Ηνίοχος”, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της άθλησης ενάντια στον καρκίνο καθώς και προβολή φωτογραφιών και βίντεο.

Για τους φίλους που συμμετείχαν στην ποδηλατάδα κληρώθηκαν δώρα,προσφορά των καταστημάτων με είδη ποδηλάτου της Πρέβεζας ενώ ο Δήμος μοίρασε αναμνηστικά καπέλα και σφυρίχτρες.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Απίστευτη ταλαιπωρία μαθητών από τα Γιάννενα που έρχονταν εκδρομή στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Γέμισε με χρώματα και αρώματα ο Βοτανικός δια χειρός μικρών μαθητών (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...