Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 0:34

Με επιτυχία η εσπερίδα με θέμα «Έμφυλη Βια:Πρόληψη και Αντιμέτωπιση»

Με επιτυχία στέφθηκε η εσπερίδα με θέμα «Έμφυλη Βια:Πρόληψη και Αντιμέτωπιση», που συνδιοργάνωσαν το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Πρέβεζας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πρέβεζας στην αίθουσα της Θεοφανείου , παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Κόκκαλη Σπύρου, του Αστυνομικού Διευθυντή Πρέβεζας, κ. Κόκκαλη Παναγιώτη, πλήθος άλλων ενεργών πολιτών, αστυνομικών, εκπροσώπων φορέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. , του ΣΔΕ κλπ.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κα. Μπισκανάκη Φανή και η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας κα. Γάκη Βασιλική.

Αμέσως μετά ακολούθησε η εισήγηση της κ. Τριανταφυλλίδου Αναστασίας , Ψυχολόγου του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας, με θέμα «Αναδεικνύοντας τα Πρόσωπα της Βίας: Κακοποιητικές Σχέσεις, Έμφυλη Βία & Γυναικεία Ενδυνάμωση», όπου παρουσίασε τα πρόσωπα της βίας, έκανε αναφορά στις σχέσεις κακοποίησης και στην έμφυλη βία.

Στη συνέχεια, η κα. Τσιάπη Γεωργία, Αστυνομικός του Α.Τ. Πρέβεζας, στην εισήγησή της «Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας», αναφέρθηκε στην ανάλυση, στις καταγραφές, στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη σχετική εισήγηση της η κα. Χατζηλεωνίδα Ιωάννα, Νομική Σύμβουλος του Σ.Κ. Γυναικών, με θέμα «Παρενόχληση στην εργασία», πραγματεύτηκε τη βία και παρενόχληση στον εργασιακό χώρο, παραθέτοντας το νομοθετικό πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης αυτής.

Ολοκληρώνοντας τις εισηγήσεις, η κα. Παπαμιχαήλ Αντωνία, Ψυχολόγος της Εισαγγελίας Ανηλίκων της Υπηρεσίας Επιμελητών ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Πρέβεζας, στην παρουσίασή της με θέμα «Παιδιά θύτες- θύματα: Ο φαύλος κύκλος της βίας»,ανέλυσε το φαύλο κύκλο της βίας, μίλησε για τα παιδιά θύτες-θύματα και την επιρροή της βίας στα παιδιά.

Η εσπερίδα ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο με εκθέματα ζωγραφικής των μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας και την απαγγελία ποιήματος του μαθητή της Α τάξης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Χαραλάμπους Ηλία, αφήνοντας το κοινό βαθιά συγκινημένο και προβληματισμένο.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεργασία της ΛΕΚ Πρέβεζας με το King Baudouin Foundation

Επόμενο Άρθρο

Με ένα σύγχρονο μηχάνημα προσφορά του Ιδρύματος Αγγελικούση ενισχύθηκε το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...