Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 0:16

Μεγάλη νίκη και βήμα ανόδου για την Ελλάδα! Πρωτιά για Παπαμιχαήλ και Χριστοφή

Η Ελένη Χριστοφή και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πήραν μια ηρωική νίκη στα διπλά μετά από τρίωρη μάχη με τις Ulrikke Eikeri και Malene Helgo, για να ολοκληρώσουν τον μεγάλο ελληνικό θρίαμβο επί της Νορβηγίας και να φέρουν την Ελλάδα πιο κοντά στον στόχο της ανόδου στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Μετά από μια τεράστια μάχη και τη συμπλήρωση τριών ωρών αγώνα, οι Χριστοφή και Παπαμιχαήλ κέρδισαν τις Eikeri (No.50 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών) και Helgo με 5-7, 6-4, 6-3 και έδωσαν στην Ελλάδα τη μεγάλη νίκη επί της Νορβηγίας με 2-1.

Ήταν η πρώτη αναμέτρηση της Ελλάδας στο τουρνουά της 2ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup, που φιλοξενείται στο Vierumaki της Φινλανδίας.

Το tie δεν ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα μας, καθώς η Μιχαέλα Λάκη ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι από τη Malene Helgo με 4-6, 1-6. Στο δεύτερο παιχνίδι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ανέτρεψε το 2-6, 3-5 απέναντι στην Ulrikke Eikeri και πήρε τη μεγάλη νίκη με 2-6, 7-5, 6-4, κρατώντας “ζωντανή” την Ελλάδα στη συνάντηση.

Στο διπλό οι Νορβηγίδες, που έπαιξαν και χθες μαζί και κέρδισαν την ομάδα της Αιγύπτου, προηγήθηκαν με σετ. Οι Χριστοφή και Παπαμιχαήλ ήταν καλύτερες στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκαν με 5-2 και παρά την αντεπίθεση των Eikeri και Helgo που μείωσαν σε 5-4, κατάφεραν να κλείσουν το σετ στο 10ο game.

Στο αποφασιστικό σετ οι Νορβηγιδες προηγήθηκαν με 3-0, αλλά οι δυο Ελληνίδες πραγματοποίησαν μια ηρωική προσπάθεια για την τελική αντεπίθεση, κέρδισαν 6 games στη σειρά και μετά από 3 ώρες μιας συγκλονιστικής μάχης χάρισαν στην Ελλάδα μια πολύ μεγάλη νίκη.

Η Ελλάδα θα επιχειρήσει να κάνει το επόμενο βήμα για την άνοδο στην 1η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup αύριο, όταν και θα αντιμετωπίσει την άλλη ομάδα του ομίλου, Αίγυπτο, που έχει στην αποστολή της τη Νο.1 της διοργάνωσης και Νο.61 στον κόσμο, Mayar Sherif.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΝΤΡΕΑ ΜΙΤΑ – Κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη με 2.12μ. έκανε στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα

Επόμενο Άρθρο

ΚΙΝΑΛ: Όλα τα ονόματα που παίζουν στο ψηφοδέλτιο της Πρέβεζας – Οι εκπλήξεις, οι νέοι και οι «παλιοί»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...