Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 8:13

ΚΙΝΑΛ: Όλα τα ονόματα που παίζουν στο ψηφοδέλτιο της Πρέβεζας – Οι εκπλήξεις, οι νέοι και οι «παλιοί»

Σε εκλογικούς ρυθμούς μπαίνει το ΚΙΝΑΛ, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές του, έστω και αν οι εκλογές γίνουν στο τέλος της άνοιξης του 2023, όπως διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρατηρείται μεγάλη προθυμία ένταξης στα ψηφοδέλτια, απόρροια της δημοσκοπικής «άνοιξης» που απολαμβάνει υπό την ηγεσία Ανδρουλάκη. Εκτός του συναισθήματος και του κομματικού πατριωτισμού, υπάρχουν και οι απλοί μαθηματικοί υπολογισμοί: Όσο μεγαλύτερα ποσοστά πάρει στις εκλογές, τόσοι περισσότεροι θα εκλεγούν.

Στην Π.Ε Πρέβεζας ήδη έχει καταθέσει υποψηφιότητα ο πολιτευτής του 2019 Χρήστος Πεπόνης, ενώ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία αναμένονται να καταθέσουν υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οι Φώτης Καρασαββίδης, ο Παύλος Φραγκούλης και οι Στέλλα Βαρτελάτου, όπου το onprevezanews.gr επικοινώνησε με τους παραπάνω και επιβεβαιώθηκε η πρόθεσή τους αυτή.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες της τελευταίες στιγμής που θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων και υπεύθυνος για το… σκάουτινγκ πολύπειρος Βαγγέλης Αργύρης, πάσχει από ευχάριστο πονοκέφαλο τις τελευταίες εβδομάδες καθώς βλέπει καθημερινά να έρχονται στο γραφείο του δεκάδες δηλώσεις υποψηφιοτήτων για όλη την επικράτεια.

Στόχος της Χ. Τρικούπη και εκπεφρασμένη φιλοδοξία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η Ανανέωση και στιβαρότητα.

Άπαντες διαβεβαιώνουν ότι θα επέλθει ανανέωση των ψηφοδελτίων σε ποσοστό τουλάχιστον 50% ενώ στόχος είναι κατ’ ελάχιστον ένας στους τρεις σχεδόν (30%) να είναι νέοι κάτω των 40 ετών.

Η δουλειά που γίνεται για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων είναι επίπονη και ενδελεχής:

Αφενός καταρτίζεται μια λίστα για κάθε εκλογική περιφέρεια με υπερδιπλάσιους από τον αριθμό των υποψηφίων. Κατόπιν η λίστα αυτή θα συζητηθεί στις τοπικές οργανώσεις, όπου θα προστεθούν ή θα αφαιρεθούν ονόματα μετά από σχετική συζήτηση ώστε να υπάρξει η «δημοκρατική νομιμοποίηση» και να αποφευχθεί η αίσθηση που κυριαρχούσε ότι «τα ψηφοδέλτια έρχονται έτοιμα από το κέντρο».
Επίσης γίνεται επισταμένη «έρευνα» σε βάθος χρόνου στα social media για τον κάθε ένα που θέλει να είναι υποψήφιος ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές «εκπλήξεις» που θα μπορεί να αξιοποιηθούν καταλλήλως από ανθυποψήφιους ή αντιπάλους κατά τον προεκλογικό αγώνα.
Σημειώνεται ότι στην επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΚΙΝΑΛ μετέχουν από όλες τις εσωκομματικές τάσεις: Εκτός των «προεδρικών» Βαγγέλη Αργύρη, Νίκου Σαλαγιάννη και Μάρας Κουκουδάκη, μετέχουν ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Μανώλης Όθωνας, ο Άγγελος Καραχάλιος (που είχε στηρίξει Λοβέρδο) η Πωλίνα Λάμψα (στενή συνεργάτις του Γ. Παπανδρέου), ο Γιώργος Κουτρουμάνης, η Γεωργία Γαζά και ο Νίκος Τσούκαλης.

Είναι δεδομένο ότι όλοι οι νυν βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ενώ αναζητούνται τα πρόσωπα που «θα κάνουν τη διαφορά».

Στη Χ. Τρικούπη έχουν τρία πεδία αναζήτησης: Την επιστροφή κάποιων έμπειρων στελεχών που σηματοδοτούν τις ρίζες, την αυτοδιοικητική χοάνη και τα πρόσωπα-κράχτες.

Αυτοδιοικητικοί
Στο χώρο της αυτοδιοίκησης υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και πολύ ρεύμα όπως διαβεβαιώνουν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Θεωρείται κρίσιμος χώρος καθώς έχουν ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες και θα ενισχύσουν την κοινωνική δυναμική του κόμματος.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Μεγάλη νίκη και βήμα ανόδου για την Ελλάδα! Πρωτιά για Παπαμιχαήλ και Χριστοφή

Επόμενο Άρθρο

Πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνεδρίαση της ”Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Ηπείρου”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...