Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 15:58

Κοινότητα Πέτρας ‘’Ώρα μηδέν’’ – Χρόνιο πρόβλημα που ψάχνει λύσεις

Εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Κοινότητας Πέτρα του Δήμου Ζηρού, ζουν τον δικό τους Γολγοθά κάθε χρόνια τέτοια εποχή, δηλαδή όταν οι καιρικές συνθήκες και οι συνεχείς βροχοπτώσεις κάνουν τη ζωή τους ένα μαρτύριο.

Ο λόγος είναι η υπερχείλιση του ποταμού Λούρου, που έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά νερού να κυλούν προς τα χωράφια της περιοχής να τα πλημμυρίζουν και να μένουν ακαλλιέργητα εδώ και πολλά χρόνια.

Εκτός από τα χωράφια που μένουν ανεκμετάλλευτα λόγω των πλημμύρων οι κάτοικοι φοβούνται και για την ίδια τους τη ζωή, αφού το νερό πολλές φορές πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια τους σε απόσταση αναπνοής.

Ο μοναδικός δρόμος που ενώνει το χωριό με το εθνικό δίκτυο κλείνει με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται με μεγάλη δυσκολία που πολλές φορές είναι επικίνδυνη για την ζωή των κατοίκων που αποφασίζουν να περάσουν το συγκεκριμένο σημείο με τεράστιο ρίσκο.

Μία τέτοια εικόνα αντικρίζουν οι κάτοικοι από το πρωΐ της Τρίτης όπου ο ποταμός Λούρου έκανε και πάλι το ‘’θαύμα’’ του.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής και εκπρόσωποι της Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή για να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Τα αναχώματα που υπάρχουν υπερχειλίζουν σε πολλά σημεία με τον φόβο των κατοίκων να είναι ζωγραφισμένος στα πρόσωπά τους.

‘’Αν σπάσουν τα αναχώματα καταστραφήκαμε, από την άλλη πλευρά είναι ο βάλτος’’ μας λένε κάτοικοι της περιοχής και συνεχίζουν: ‘’ πρέπει να γίνουν έργα που θα μπορούν να θωρακίσουν και να προστατέψουν τα σπίτια μας και τις ζωές μας’’.

Προηγούμενο Άρθρο

Tiles&Bath Store by Maira Antypa – Ένα όνομα, μία ιστορία

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: Παγωμάρα έφερε η αύξηση των κρουσμάτων – Τι θα ανοίξει και τι όχι τη Δευτέρα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...