Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στο ΚΑΠΗ Δήμου Πρέβεζας – Ελεύθερη είσοδος
Με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, το Κέντρο Πρόληψης Υγείας του Δήμου Πρέβεζας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026, στις 10:00 π.μ., στο ΚΑΠΗ Δήμου Πρέβεζας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από μια νόσο για την οποία η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία με θέμα «Η Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού Σήμερα», από τον Ευάγγελο Συγκούνα, ειδικό ογκολόγο – ακτινοθεραπευτή.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει πρακτικό εργαστήριο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει επίδειξη της διαδικασίας αυτοεξέτασης και ψηλάφησης του μαστού, με χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με την αυτοφροντίδα και την πρόληψη.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια ενίσχυσης της ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και της καλλιέργειας μιας κουλτούρας πρόληψης, καθώς η γνώση και η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής αποτελούν σημαντικά βήματα για την προστασία της υγείας.
Η πρόληψη είναι στάση ζωής.
Το Κέντρο Πρόληψης Υγείας του Δήμου Πρέβεζας προσκαλεί όλες και όλους να συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


















