Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 8:01

Κάλεσμα Εθελοντών Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας (ΕΒΕ) και το Ελληνικό Δίκτυο Βιβλιοθηκών. Τίτλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2023 είναι: “100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…” και θα διεξαχθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2023.

Φέτος το καλοκαίρι οι μικροί φίλοι των βιβλιοθηκών γνωρίζουν τα βιβλία των μεγάλων, τα αναγνώσματα τους, την αξία της φιλίας και ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα και χαρακτήρες που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών. Κι όλα αυτά μέσα από τα έργα δύο αγαπημένων συγγραφέων: της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρρή.

Από το 2012 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας διοργανώνει προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικότητας για παιδιά ηλικίας από 5 έως 13 ετών με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών της πόλης μας. Στόχος των εκπαιδευτικών, δημιουργικών και ψυχαγωγικών αυτών δράσεων είναι η ουσιαστική επαφή των παιδιών με το βιβλίο και η προώθηση της αναγνωσιμότητας, μέσα από εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά παιχνίδια και ευφάνταστες δημιουργικές δράσεις.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχή διεξαγωγή των δράσεων, παίζει κάθε χρόνο η συμμετοχή των εθελοντών και φίλων της βιβλιοθήκης, που με θερμό ενδιαφέρον, κέφι, γνώσεις και ευφάνταστες προτάσεις, συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία τους.

Αν σου αρέσει να προσφέρεις εποικοδομητικά στην κοινότητα

Αν αγαπάς τη Βιβλιοθήκη σου και τα βιβλία

Αν σου αρέσει να δημιουργείς, να μοιράζεσαι και να μεταδίδεις γνώσεις και κέφι

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, σου απευθύνει πρόσκληση – κάλεσμα για να γίνεις μέλος της ομάδας εθελοντών της και να συμβάλλεις στην επιτυχή διεξαγωγή της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη καθημερινά κατά τις ώρες 09:00 – 14:00, να ενημερωθούν για την καλοκαιρινή εκστρατεία 2023 και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής από τις 19/06/2023 έως τις 23/06/2023.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2682029889 – 2682360341 (κα. Κορωναίου και κ. Λάμπρος) ή στο email: dbprevezas@yahoo.gr.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
σε θέματα Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Λεωνίδας Αργυρός 

Προηγούμενο Άρθρο

Το δίλημμα των ψηφοφόρων στην Πρέβεζα – Κώστας Μπάρκας ή Γιώργος Δημητρίου

Επόμενο Άρθρο

Άκαρπη η πρώτη γενική συνέλευση του ΠΑΣ Πρέβεζα παρουσία του δημάρχου Πρέβεζας (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...