Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 1:41

Η Πάργα γιόρτασε τα Παργινά με ένα μοναδικό υπερθέαμα που παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου (βίντεο)

Μετά από απουσία δύο ετών λόγω της Πανδημίας, επέστρεψαν τα Παργινά η εκδήλωση με την οποία φέτος συμπληρώνονται 109 χρόνια μετά την απελευθέρωση από την Τουρκική Κατοχή το 1913.

Η Δημοτική Αρχή που για πρώτη φορά διοργάνωσε αυτή την γιορτή, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, με τους χιλιάδες των επισκεπτών να χειροκροτούν και να ενθουσιάζονται.Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν για ακόμα μία χρονιά στη παραλία της Πάργας για να παρακολουθήσουν την Βαρκαρόλα, η οποία συμβολίζει την επιστροφή των 4000 Παργινών που το 1814 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για 99 ολόκληρα χρόνια, όταν οι Άγγλοι αποφάσισαν να την πουλήσουν για 150 χιλιάδες λίρες στον Αλή Πασά.

Την Βαρκαρόλα όπως κάθε χρόνο συνόδευαν δεκάδες πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν στον ουρανό κάνοντας κυριολεκτικά την νύχτα – μέρα.

Ο τρόπος με τον οποίο η Πάργα γιορτάζει τον Δεκαπεντάυγουστο και τιμά την ιστορία της, την έχει κατατάξει ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια γεμίζουν ασφυκτικά την παραλία της, κάνοντας την σημείο συνάντησης όλης της Ηπείρου.

Είναι γνωστό άλλωστε πως για αυτή την ημέρα οι Παργινοί προετοιμάζονται καιρό πριν, με την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, έχουν καταφέρει να κάνουν αυτό το τόπο τη συγκεκριμένη μέρα, σημείο αναφοράς!

Η βραδιά έκλεισε με την συναυλία του Δημήτρη Υφαντή που ξεσήκωσε τον κόσμο, ο οποίος χόρευε και τραγουδούσε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκτός του Δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά, των αντιδημάρχων Βασίλη Γκίζα και Σπύρου Πιτσαρού, ο υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, ο βουλευτής ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο πρόεδρος του Δ.Κ Πάργας Τάκης Παπανικολάου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας Βαγγέλης Ντάκουλας, διοικητές σωμάτων ασφαλείας.

Στα Παργινά 2022 συμμετείχαν εθελοντικά μέλη της ΛΕΚ Πρέβεζας. Δείτε στιγμιότυπα από την ρίψη των βεγγαλικών

Δείτε το Live της εκδήλωσης:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Θανάσης Ανωγιάτης: Με αφορμή την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΥΑΠ – Για μία ακόμη φορά η Δημοτική αρχή εκπλήσσει αρνητικά

Επόμενο Άρθρο

Συμβαίνει Τώρα: Μεγάλη φωτιά στα Φλάμπουρα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...