Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 16:11

Θανάσης Ανωγιάτης: Με αφορμή την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΥΑΠ – Για μία ακόμη φορά η Δημοτική αρχή εκπλήσσει αρνητικά

Ως αιρετό μέλος και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσηςστο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ, είμαι αναγκασμένος να τοποθετηθώ δημόσια, σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΥΑΠ η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Η Δημοτική Αρχή, επέλεξε λοιπόν να φέρει εκτός ημερησίας διάταξης, το σοβαρό αυτό θέμα στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ την 8η Αυγούστου 2022, θέλοντας προφανώς να αιφνιδιάσει το ΔΣ, κοινοποιώντας μάλιστα το πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης στα μέλη του, ΔΣ μόλις λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση, παρότι η αντίστοιχη Επιτροπή είχε συνεδριάσει και αποφασίσει από 18 Ιουλίου 2022.

Αντιπρότεινα την μετάθεση της συζήτησης σε επόμενο ΔΣ, με αποκλειστικό θέμα την επιλογή Γενικού Διευθυντή, ώστε να υπάρξει χρόνος για τα μέλη του ΔΣ να μελετήσουν τα βιογραφικά των υποψηφίων και να διαμορφώσουν άποψη για τις ικανότητές τους. Όπως είναι φυσικό η πρότασή μου δεν έγινε δεκτή.

Δεν θα μπω στη διαδικασία της κριτικής του Πρακτικού Αξιολόγησης της αρμόδιας επιτροπής, διότι πολύ απλά δεν πρόκειται για αξιολόγηση αλλά για απλή και αναιτιολόγητη υπόδειξη προς το Δ.Σ του προτεινόμενου υποψήφιου, χωρίς καμία συγκριτική αξιολόγηση.

Θα πρέπει να υπενθυμίσω πως έχοντας διαβλέψει τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, είχα ζητήσει Δημόσια από το Δήμαρχο (https://tinyurl.com/5davsw6r), στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20-6-2022, να τοποθετηθεί για τα θέμα και να εγγυηθεί την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, καθορίζοντας αντικειμενικά αξιολογικά κριτήρια για την επιλογή του καταλληλότερου υποψήφιου. Ως συνήθως, ο Δήμαρχος δεν πήρε καμία θέση, και παρέπεμψε τις ευθύνες στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Μετά από όλα τα παραπάνω αποχώρησα από τη διαδικασία διότι δεν επιθυμούσα να τη νομιμοποιήσω με την παρουσία μου καθ’ οιοδήποτε  τρόπο.

Απορώ μάλιστα με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, οι οποίοι έχοντες μάλιστα την αποκλειστική ευθύνη της επιλογής, σύμφωνα με την προκήρυξη αλλά και τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΠ, προχώρησαν τη διαδικασία χωρίς να είναι ενήμεροι για τα προσόντα των υποψηφίων, παίρνοντας πάνω τους ένα τόσο μεγάλο βάρος. Προφανώς η κριτική τους ικανότητα είναι πολύ υπέρτερη της φτωχής δικής μου.

Η Δημοτική Αρχή ακόμη και σε μια εποχή τόσο κρίσιμη για το μέλλον της ΔΕΥΑΠ, που η εταιρεία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα που διακυβεύουν την επιβίωσή της, συμπεριφέρεται με τον παγιωμένο και αναχρονιστικό τρόπο λειτουργίας, που έχει επιλέξει, εντείνοντας τουφιστάμενο περιβάλλον καχυποψίας και ενισχύονταςπεραιτέρω την επικρατούσα ατμόσφαιρα αδιαφάνειας.

Διαδικασίες σαν αυτή δυστυχώς διατηρούν και επαυξάνουν το γενικευμένο κλίμα απαξίωσης που χαρακτηρίζει τον Δήμο μας και τις διαδικασίες του, μεγιστοποιώντας το διαφαινόμενο αναπτυξιακό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Είναι ποιο φανερό από ποτέ πως ο Δήμος Πρέβεζας χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών για να προχωρήσει μπροστά και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν διασφαλίζει η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΩΓΙΑΤΗΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Π.

 

ΥΓ1: Μιας και τα θέματα που απασχολούν την ΔΕΥΑΠ είναι μεγάλα και κρίσιμα για το παρόν και το μέλλον της επιχείρησης, έχω ζητήσει με επιστολή μου από 27-7-2022, την επίσημη τοποθέτηση του Δημάρχου σχετικά με τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ την οποία και περιμένουμε με πραγματική αγωνία στο επόμενο Δ.Σ.

ΥΓ2: Είναι τόσο προβλέψιμες οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής που ακόμη και την ανακοίνωσή μου από 21/6/2021 σχετικά με τη διαδικασία προσλήψεων στη ΔΕΥΑ αυτούσια να είχα στείλει πάλι επίκαιρος θα ήμουν. (https://tinyurl.com/ym928vtf)


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πρέβεζα: Πλήθος κόσμου συνόδευσε την εικόνα της Παναγίας στην λιτανεία

Επόμενο Άρθρο

Η Πάργα γιόρτασε τα Παργινά με ένα μοναδικό υπερθέαμα που παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...