Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:40

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας τιμά την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας τιμά την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών 25 Νοεμβρίου προβάλλοντας δυο ταινίες μικρού μήκους την Testing Greta (2017) της Αμπι Λούκας & Noir Project (2014) του Γρηγόρη Βαρδαρινού και διοργανώνοντας μια συζήτηση πάνω στο φλέγον θέμα  της γυναικείας κακοποίησης στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Για αυτή την ιδιαίτερη μέρα η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας σας καλεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 21:00με ελεύθερη είσοδο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας σε μια εκδήλωση με διττό προσανατολισμό. Κοινωνικό αφού κλήθηκαν από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Πρέβεζας οι κυρίες Ελευθερία Λάμπρου(κοινωνιολόγος) και Ακριβή Κατσανού (Κοινωνική Λειτουργός) και καλλιτεχνικό καθώς προβάλλουμε την ταινία Τesting Greta (Φεστιβάλ Δράμας, 2017)και την ταινία Noir Project (Φεστιβάλ Δράμας 2014).

Λίγα λόγια για την ταινία «Τesting Greta»

Η ταινία «Testing Greta»(Φεστιβάλ Δράμας 2017) είναι μια ασυνήθιστη, γεμάτη ανατροπές ιστορία ενδοοικογενειακής βίας , ειπωμένη με έναν ιδιαίτερο και ανατρεπτικό τρόπο. Έχοντας στοιχεία τόσο κωμικά όσο και τραγικά, αφηγείται την ιστορία μιας δυναμικής γυναίκας που στιγμιαία σπάει, αποκαλύπτοντας τη φρικτή αλήθεια της ιδιωτικής της ζωής, πριν ξαναφορέσει την λαμπερή μάσκα της. H ταινία είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν υπάρξει σιωπηλά θύματα κακοποίησης.

Η καριέρα της σκηνοθέτιδος Αμπι Λούκας, τόσο σε τεχνικούς, όσο και σε δημιουργικούς ρόλους, ξεκίνησε σχεδόν μια δεκαετία πριν. Οι πρόσφατες δουλειές της περιλαμβάνουν: Την ασπρόμαυρη διαδικτυακή σειρά «A Quick Fortune», η οποία προβλήθηκε σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Raindance στο Λονδίνο. Την κωμωδία «Wrong Direction» με επίσημη συμμετοχή στo London Independent Film Festival του Λονδίνου και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Carmarthen Bay (BAFTA Cymru qualifying) και την ταινία «Testing Greta», μια ασυνήθιστη ιστορία ενδοοικογενειακής βίας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας ταινίας της, «Dead Tired» που βρίσκεται σε στάδιο post-production.

www.flix,gr

Λίγα λόγια για την ταινία «NoirProject»

O 16χρονος Ιάκωβος αποφασίζει να σώσει τη μητέρα του, Ελένη, από τα νύχια του μέθυσου, χαρτοπαίχτη πατέρα του, του Μανώλη, ο οποίος την κακοποιεί συστηματικά. Η ιστορία ξεκινά το βράδυ της μεγάλης απόδρασης, όταν ο Ιάκωβος καταφέρνει να θέσει σε εφαρμογή το προσεκτικά σχεδιασμένο σχέδιο διαφυγής της μητέρας του και του ίδιου από την πατρική εστία. Το ίδιο απόγευμα ο Ιάκωβος βλέπει ένα σημαδιακό όνειρο, που του δίνει κουράγιο και τον παρακινεί να ενεργήσει. Σε αυτό το όνειρο, το κόμικ που σχεδιάζει ο Ιάκωβος στον ελεύθερο του χρόνο, στο οποίο έχει δώσει τον τίτλο «The Noir Project», ζωντανεύει, και οι χαρακτήρες, που καθρεφτίζουν τη νοσηρή πραγματικότητα στην οποία ζει, προμηνύουν, με ένα συμβολικό τρόπο, τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν.

Αναφορικά με τον σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινό αποφοίτησε από το Edinburgh College of Art με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Η διπλωματική του μικρού μήκους μαύρη κωμωδία «Talking Piranhas» κέρδισε τις εντυπώσεις διεθνώς ξεκινώντας την φεστιβαλική της πορεία με μια υποψηφιότητα για BAFTA Scotland New Talent Award 2010 in Fiction, και ολοκληρώνοντας την με την απονομή του Golden Panda Award for Most Innovative Film 2011 Sichuan Film Festival, China. Εχει σκηνοθετήσει δύο δημιουργικά ντοκυμαντέρ για λογαριασμό της ΕΡΤ («Μεχμέτ» – 2010, «Κρίτωνας ο Ακροβάτης» – 2013)                                                                  

www.flix,gr

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιστρέφει δυναμικά μετά την  αναγκαία παύση των προβολών μας λόγω κορωνοϊού και ξεκινά να προβάλλει ταινίες με κέντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα socialmedia καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.

Facebook:  @kileprevezas

Blogspot: kileprevezas.blogspot.com

Email: kileprevezas@gmail.com

Προηγούμενο Άρθρο

Θετικά αποτελέσματα από την 1η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 31η HermesExpo των ΗΠΑ

Επόμενο Άρθρο

Ανυπότακτη κίνηση: «Μούσκεμα» …η κατάσταση σε βρεφονηπιακό σταθμό!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...