Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 22:58

Θετικά αποτελέσματα από την 1η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 31η HermesExpo των ΗΠΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συμμετείχαν για πρώτη φορά στην 31ηHermesExpoπου πραγματοποιήθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη έκθεση λειτούργησε ως «βατήρας» για τις ηπειρωτικές επιχειρήσεις του κλάδου των προϊόντων και του τουρισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων οικονομικών «δεσμών» στην Αμερικανική αγορά. Οι επτά επιχειρήσεις προϊόντων που συμμετείχαν στην Έκθεση, είχαν απτά αποτελέσματα καθώς ήδη έκλεισαν εμπορικές συμφωνίες.

Παράλληλα η Περιφέρεια, προέβη και σε προβολή του προορισμού της Ηπείρου των 4 εποχών, για την οποία εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες της Έκθεσης.

Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Ηπείρου αποτελούνταν από τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Οδυσσέα Πότση- Βασίλη Γοργόλη, του περιφερειακούς συμβούλους Βασίλη Καλούδη – Χάρη Λιούρη, τη Διευθύντρια Τουρισμού  Ιουλία Μαρκούλα και την προϊσταμένη Προώθησης και Προβολής προϊόντων Σοφία Φούκη. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης τα μέλη της αποστολής είχαν επαφές με εμπορικούς αντιπροσώπους διανομής και γενικά με  άτομα που  θα αποτελέσουν συνδετικούς κρίκους μεταξύ των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων και των αγορών της Αμερικής.

Με τη λήξη της Έκθεσης η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκε διαδοχικά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Κων. Κωνσταντίνου, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιου Συμβούλιου Ηπειρωτών Χρυσόστομου Δήμου και άλλους φορείς της Ομογένειας.

Προηγούμενο Άρθρο

Απόλυτα θετική για την Ήπειρο η συμμετοχή της Περιφέρειας στο παγκόσμιο συνέδριο καινοτομίας

Επόμενο Άρθρο

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας τιμά την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...