Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 11:59

Δικαίωση του Δήμου Πάργας για τις κατασκηνώσεις στην Λούτσα

Χθες εκδόθηκαν οι υπ’αριθμ. 145/2020 και 68/2020, αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας με τις οποίες απορρίφθηκαν πρωτόδικα οι αιτήσεις αναστολής που άσκησε το ΤΥΠΕΤ κατά της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης που ξεκίνησε ο Δήμος Πάργας, εναντίον του για την απόδοση ελεύθερου του μισθίου ακινήτου εμβαδού 40 στρεμμάτων στην παραλία της Λούτσας, το οποίο είχε μισθώσει στο ΤΥΠΕΤ η πρώην Κοινότητα Λούτσας το 1997.

Ήδη σήμερα εκτελέσθηκε το απόγραφο εκτελεστό που είχε εκδοθεί εναντίον του και το ακίνητο περιήλθε στην κατοχή του Δήμου προκειμένου να το μισθώσει εκ νέου κατόπιν δημοπρασίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των αποφάσεων κρίθηκαν αβάσιμοι όλοι οι λόγοι της ανακοπής, μεταξύ των οποίων και ο λόγος με τον οποίο το ΤΥΠΕΤ αξιώνει από τον Δήμο Πάργας το  ποσό των 2.000.000 ευρώ, επειδή δήθεν αυξήθηκε η αξία του μισθίου από τις κατασκευές που είχε κάνει, καθώς κρίθηκε ότι δεν ευθύνεται για καμιά αποζημίωση ο Δήμος, αφού υπήρχε ρητός όρος στους όρους της δημοπρασίας.

Η έξωση ήταν μονόδρομος για τον Δήμο Πάργας, καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία των ΟΤΑ, τα ακίνητα τους εκμισθώνονται μόνο κατόπιν δημοπρασίας.

Η μίσθωση του ΤΥΠΕΤ είχε λήξει από το έτος 2017 και παρά την 833/2018 συμβολαιογραφική πράξη και συμφωνία που είχε υπογράψει από το 2018 με τον Δήμο για παράδοση ελεύθερου του μισθίου τον Οκτώβριο του 2019, δεν το παρέδωσε ως όφειλε και παρέβη την συμφωνία.

Όταν δε ο Δήμος Πάργας ξεκίνησε ως όφειλε διαδικασία εναντίον του, τότε το ΤΥΠΕΤ προέβαλλε ένσταση επίσχεσης διεκδικώντας από τον Δήμο το ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Δικηγόρος του Δήμου Πάργας ήταν ο κ. Ανδρέας Τάσσης, ο οποίος μιλώντας στο onprevezanews.gr είπε: ” Ο Δήμος Πάργας είχε όλο το δικαίωμα να προχωρήσει και να διεκδικήσει τα συμφέροντά του όπως και έγινε. Πλέον ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει εκ νέου σε δημοπρασία όλου του χώρου που αγγίζει τα 40 στρέμματα σε μία υπέροχη τοποθεσία”.

Φωτογραφία αρχείου

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης φιλοτέχνησε το πορτρέτο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη

Επόμενο Άρθρο

“Στα δίχτυα του Covid -19 και των μέτρων” (12 Μαρτίου 2020) – Κλείσιμο σχολείων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...