Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 23:08

Αποστόλης Κατσανάκης: ”Στο 100% οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών στην Π.Ε Πρέβεζας”

Σύμφωνα με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, η κυβέρνηση προκειμένου να καταφέρει να περιορίσει όσο μπορεί ένα ενδεχόμενο 4ο κύμα Πανδημίας, λόγω της μετάλλαξης Δ’, σκέφτεσαι σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ομάδων όπως υγειονομικών, εκπαιδευτικών και σωμάτων ασφαλείας.

Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις αυτό το σενάριο να γίνει σε 4 φάσεις προκειμένου στις αρχές του Φθινοπώρου όλες οι παραπάνω ομάδες να έχουν εμβολιαστεί στο 100%.

Στην φάση 3 σύμφωνα πάντα με την κα Πελώνη βρίσκονται:
Εμβολιασμός καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών. Το συγκεκριμένο θέμα θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο και θα αξιολογηθεί με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο προϊστάμενος της Β’ θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Αποστόλης Κατσανάκης ο οποίος δήλωσε:

Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε Πρέβεζας, χωρίς να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, έκαναν το καθήκον τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγείας τόσο τον ίδιων, των οικογενειών τους, αλλά και του συνόλου της μαθητικής κοινότητας. Αρχικά αρκετοί συνάδελφοι μου είχαν εμβολιαστεί από τα αδιάθετα εμβόλια που υπήρχαν, ενώ όσοι δεν είχαν μπει στις λίστες προχώρησαν από μόνοι τους στην συνέχεια κλείνοντας οι ίδιοι ραντεβού. Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία επί του συνόλου 350 εκπαιδευτικών στην Π.Ε Πρέβεζας, ο εμβολιασμός έφτασε στο 100%”.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα το καλοκαίρι πηγαίνει σινεμά… Προβολές ταινιών σε Πρέβεζα και Κασσώπη

Επόμενο Άρθρο

Κοροναϊός: 1.997 κρούσματα και 12 θάνατοι – Στους 141 οι διασωληνωμένοι

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...