Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 16:20

Αποστολή Ιωάννινα – Νίκος Παπαθανάσης: ”Κάλεσμα ετοιμότητας για την εκκίνηση του Αναπτυξιακού Νόμου” (video)

Κάλεσμα στις επιχειρήσεις να είναι έτοιμες για την ενεργοποίηση του δεύτερου κύκλου των καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου, που αφορούν τη μεταποίηση και την αγροδιατροφή, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σε συνάντηση με τους επιμελητηριακούς φορείς των Ιωαννίνων.

Όπως ανέφερε, εντός του Απριλίου θα εκκινήσουν ξανά τα δύο καθεστώτα, επομένως οι επιχειρήσεις της Ηπείρου θα πρέπει να είναι έτοιμες για να αιτηθούν την υπαγωγή τους. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η αγροδιατροφή είναι από τα ισχυρά χαρτιά της Ηπείρου», ανέφερε σε δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι το 2022 υπήρξαν περισσότερες από 100 αιτήσεις υπαγωγών επενδυτικών σχεδίων στην Ήπειρο, ύψους 200 εκατ. ευρώ. «Μόνο σε τρεις μήνες είχαμε αιτήσεις ίσου ύψους με όσες αιτήσεις έγιναν κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε, κάνοντας λόγο για ρεκόρ.

Κληθείς να απαντήσει για τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Παπαθανάσης προανήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, με ένα πακέτο εγγυοδοτικό, που θα δίνει τη δυνατότητα στις οι επιχειρήσεις να μπορούν να λάβουν δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Προηγούμενο Άρθρο

Αποστολή Ιωάννινα – Κωνσταντίνος Σκρέκας: ”Βιομεθάνιο από την Ήπειρο σε όλη την Ελλάδα” (video)

Επόμενο Άρθρο

Αποστολή Ιωάννινα – Δωδώνη: Επένδυση 2 εκατ. ευρώ για παραγωγικές μονάδες στα Ιωάννινα – Στα εγκαίνια ο Πρωθυπουργός

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...