Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 19:40

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας – Δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο στον δήμο Πρέβεζας

41 δημότες της Πρέβεζας που ήθελαν να διεκδικήσουν με το δικό τους σκεπτικό την ψήφο των συμπολιτών τους δεν έχουν το δικαίωμα να το πράξουν. Κατά τα άλλα το σύνταγμα εξασφαλίζει το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι»!!!

Απόφαση της γραμματείας της δημοτικής κίνησης

«ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας»

Η «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας της έθεσε ως βασικό πολιτικό στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων του Πρεβεζάνικου  λαού, την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και τον αγώνα για μια ζωή αντάξια των δυνατοτήτων της εποχής κόντρα στις πολιτικές που προωθούν σταθερά οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το τοπικό κράτος (δήμοι και περιφέρειες).

Έχοντας επίγνωση του ασφυκτικού πλαισίου και του μηδενικού περιθωρίου για μια «φιλολαϊκή» διαχείριση σε επίπεδο «τοπικής αυτοδιοίκησης», συμμετείχαμε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και εκλέξαμε έναν εκπρόσωπο στο Δημοτικό  Συμβούλιο. Οι τρεις εκπρόσωποί μας που εναλλάχθηκαν στη θέση του συμβούλου ( Γεωργούλης Μιχάλης, Κατσιώτης Μάριος, Κωστόγιαννης Ταξιάρχης) όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν να υπηρετήσουν τις ανάγκες του κινήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέσα από την αποκάλυψη αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων που προωθούσε η δημοτική αρχή Γεωργάκου μαζί με τους  καλοθελητές συνεργάτες του. Η έδρα στο δημοτικό συμβούλιο ( που θα κατέχουμε μέχρι και το τέλος του 2023) αξιοποιήθηκε σαν βήμα παρέμβασης των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. Το διάστημα συμμετοχής μας στο δημοτικό συμβούλιο, μέσα και από αυτό το θεσμικό δρόμο, προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε ευκαιρία παρουσιάστηκε για να καθυστερήσουμε και να εμποδίσουμε την τοπική εξουσία στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών. Βρεθήκαμε δίπλα σε κάθε αγώνα που ξέσπασε από τα κάτω, συντασσόμενοι στο πλευρό του κινητοποιούμενου λαού από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο ζήτημα.

Το συντονιστικό της κίνησής μας εκτιμά ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη και η παρέμβαση του μετώπου της μαχόμενης, αντιδιαχειριστικής και αντικαπιταλιστικής φωνής  εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου. Μιας φωνής που θα συντάσσεται στο πλευρό της κοινωνικής πλειοψηφίας και απέναντι στη πολιτική των κυρίαρχων οικονομικών συμφερόντων που ο Δήμος αναπαράγει και εξυπηρετεί σε βάρος του λαού. Μια πολιτική την οποία εξυπηρετούν με διαφορετικά πρόσωπα στη διαχείριση οι συνδυασμοί του κ. Γεωργάκου (Δήμος της Καρδιάς μας) και του κ. Νίτσα (Ανάπτυξη τώρα).

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με το αντιδραστικό σύστημα εξουσίας περιφερειαρχών και δημάρχων προώθησε τη θωράκιση των πολιτικών οργάνων του τοπικού κράτους απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις και αγώνες, απέναντι σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση με μια σειρά νομοθετικές παρεμβάσεις.

Αποκορύφωμα ο αντιδημοκρατικός, ολοκληρωτικής έμπνευσης εκλογικός νόμος Βορίδη και το όριο του 3% για την εκλογή συμβούλου, ο μεγάλος αριθμός «απαραίτητων υποψηφίων» για τη κατάρτιση ψηφοδελτίου με την κατάργηση της κουτσουρεμένης ανεξαρτησίας των κοινοτήτων και το μεγάλο οικονομικό κόστος για την εκλογική κάθοδο. Τα μέτρα αυτά θωρακίζουν τους δήμους σε αντιδραστική κατεύθυνση και έχουν στόχο τον αποκλεισμό των ενοχλητικών φωνών από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια .

Στη προσπάθειά μας να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτιο συγκεντρώσαμε 41 υποψήφιους για δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους αλλά δε φτάσαμε τον αριθμό των υποψηφίων που έχουν επιβάλλει για να συγκροτηθεί «νόμιμο» ψηφοδέλτιο για το σύστημά τους.

Ταυτόχρονα οι αυταπάτες περί «φιλολαϊκής» διαχείρισης του δήμου από ένα «μεγάλο μαχητικό πραγματικά προοδευτικό (sic!)» μέτωπο και ένα «αγωνιστή» δήμαρχο που προβάλλει ο κ. Κύρλας (Λαϊκή Συσπείρωση), η λογική «ουράς» και όχι διαχωρισμού από αυτή την αντίληψη από κομμάτια της αριστεράς στον δήμο, η έντονη απογοήτευση από τους κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς και κυρίως η γενικότερη ιδεολογικοπολιτική αδυναμία να γίνει ορατή στα μάτια ευρύτερου κόσμου η ανάγκη για μια ενωτική αριστερή ανατρεπτική παρέμβαση σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση επηρέασε αρνητικά τη προσπάθεια για συγκρότηση ψηφοδελτίου αν και ήμασταν περισσότεροι υποψήφιοι  από τις προηγούμενες εκλογές. Επίσης η άποψη μειοψηφίας μελών της δημοτικής μας κίνησης ότι δεν «υπάρχει κλίμα» για την εκλογική μας κάθοδο υπονόμευσε ουσιαστικά τη προσπάθειά μας.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες αποτελούν το «μακρύ χέρι» του κεντρικού κράτους για την προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Για εμάς αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν κλείνουμε τα μάτια και δεν θα πούμε στο λαό ότι θα διαχειριστούμε καλύτερα το τοπικό κράτος.

Θα είμαστε με την οργάνωση της 100% μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης  ενάντια στο τοπικό κράτος ανεξάρτητα από το διαχειριστή του. Με αυτή μας  τη θέση ως βασική αρχή θα συνεχίσουμε την αυτοτελή μας δράση στη κοινωνία του δήμου της Πρέβεζας και θα επιδιώξουμε την ΙΣΟΤΙΜΗ κοινή δράση σε όλα τα μέτωπα, με όσες δυνάμεις θα αντιστέκονται στη πολιτική της κυβέρνησης, του τοπικού κράτους και των ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων που λυμαίνονται το τόπο.

Η «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» χαιρετίζει όσους εκφράσανε τη θέληση να είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό μας και ειδικά όσους πήρανε την απόφαση για πρώτη φορά. Όσοι δώσαμε τη μάχη για την συγκρότηση ψηφοδελτίου θα κάνουμε βήματα για την ανασυγκρότηση της δημοτικής μας κίνησής με πρώτο βήμα τις συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Η «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» στηρίζει στις περιφερειακές εκλογές  με όλες της τις δυνάμεις (και με υποψήφιους)  την «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στη ΉΠΕΙΡΟ (ΑΡ.Π.Η-Α.Μ» το ενωτικό ψηφοδέλτιο των μαχόμενων, αντιδιαχειριστικών και αντικαπιταλιστικών δυνάμεων της αριστεράς στην Ήπειρο.

η γραμματεία της δημοτικής κίνησης

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Χρύσανθος Κυριαζής (ΛΑ.ΣΥ Πρέβεζας): Ακομμάτιστοι, υπερκομματικοί, υπερκομματικοί, ανεξάρτητοι και ικανοί… αλήθεια;

Επόμενο Άρθρο

Στο «MEGA Channel» ζωντανά η Παραλία Καναλίου της Πρέβεζας (Video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...