Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 16:57

Χρύσανθος Κυριαζής (ΛΑ.ΣΥ Πρέβεζας): Ακομμάτιστοι, υπερκομματικοί, υπερκομματικοί, ανεξάρτητοι και ικανοί… αλήθεια;

Καθημερινά  επιβεβαιώνεται  ότι ο θεσμός  Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμος) αποτελεί το μακρύ χέρι , την συνέχεια του κεντρικού κράτους. Είναι ο μηχανισμός εφαρμογής των κυβερνητικών πολιτικών στο επίπεδο του Νομού  της πόλης, του χωριού και της γειτονιάς.

Άραγε σκεφτείτε, όλα αυτά τα χρήματα που διαχειρίστηκε η Δημοτική Αρχή και οι προτεραιότητες που έβαλε  αυτά τα 4 χρόνια, βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας;

Πόσο φιλόξενος για τους Δημότες μας αλλά και όλους όσους επισκέπτονται τον τόπο που ζούμε,  έγινε ο Δήμος μας;

Όλο και λιγότεροι και εγκαταλειμμένοι ελεύθεροι χώροι, υποβαθμισμένες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις ,απαράδεκτο οδικό δίκτυο, ανύπαρκτη αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, ανύπαρκτος προσεισμικός έλεγχος, σχολικά κτήρια πολύ πίσω από τις ανάγκες κλπ είναι μόνο κάποια από αυτά που βιώνει σήμερα η πλειοψηφία των Δημοτών μας.

Και τώρα στο δια ταύτα με αφορμή την κατάθεση των ψηφοδελτίων και τις πρώτες βαρυσήμαντες δηλώσεις.

Έλεος …

Εμφανίζονται υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και τι λένε ; Είμαστε ακομμάτιστοι ή υπερκομματικοί και προπάντων «ανεξάρτητοι» και ικανοί.

Ακούμε  ότι η «Πρέβεζα είναι πάνω από όλα» και ότι δεν κοιτάνε χρώματα αυτοί που είναι στελέχη κυβερνητικών κομμάτων, αυτοί που στριμώχνονται για μία φωτογραφία ή χειραψία με Πρωθυπουργούς, υπουργούς, και στελέχη των κομμάτων εξουσίας. Με φερετζέ τα δήθεν αυτοδιοικητικά κριτήρια  «χάνεται η μπάλα» , τα σύνορα μεταξύ των παρατάξεων γίνονται …αόρατα με αποτέλεσμα η κινητικότητα πρώην εκλεγμένων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από την μια παράταξη στην άλλη  να προκαλεί  μειδίαμα το λιγότερο .

Αλήθεια αυτοί που “νοιάζονται για το καλό του τόπου”  που ήταν τόσα χρόνια στο κίνημα , σε κάθε μικρή η μεγάλη διεκδίκηση του λαού και του δήμου μας;

Τους είδατε σε καμία απεργία σε κάποια κινητοποίηση/ διαμαρτυρία για το νοσοκομείο, για την ΑΕΝ, για το ΤΕΙ για το λιμάνι για το παραλιακό μέτωπο για τα κάστρα κ.τ.λ.;

Τι έκαναν και ποια είναι η τακτική τους; Άοσμες και άχρωμες δηλώσεις  συμπαράστασης για να μην μας «κράξουν» (χωρίς να κατονομάζουν τις αιτίες των προβλημάτων) και άντε και μια διαπαραταξιακη επιτροπή για να περνά ο χρόνος χωρίς ουσιαστικά να γίνεται τίποτα.

Ήταν ποτέ πραγματικά δίπλα στα προβλήματα των αγροτών, των ψαράδων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, της λαϊκής οικογένειας;

Πότε όλοι αυτοί  συγκρούστηκαν με τις κυβερνητικές πολιτικές που αφορούσαν τους Δήμους; ΠΟΤΕ!!

Εμφανίζονται ως «τεχνοκράτες», «ικανοί» και «πετυχημένοι» που δήθεν θα «βάλουν τάξη» στο Δήμο και προβάλλονται ως Μεσσίες.

Μην ξεχνάτε  τους έχουμε δοκιμάσει και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Το ότι κάποιος δηλώνει και μπορεί να είναι γενικά ικανός, αποτελεί κριτήριο ψήφου η κριτήριο είναι ποια πολιτική θα εφαρμόσει με αυτή του την ικανότητα; Μία πολιτική η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων ή τις ανάγκες των πολλών;

Μία πολιτική που θα συνεχίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, την λογική του κόστους – οφέλους όταν μιλάμε για τα προβλήματα του λαού, τη  στήριξη του τουριστικού κεφαλαίου και των μεγαλοεπιχειρηματιών, την συνέχιση της κατάσταση ομηρίας των εργαζομένων στο Δήμο με διάφορες συμβάσεις ορισμένου χρόνου; Αυτή ακριβώς την πολιτική είναι «δεσμευμένοι» να εφαρμόσουν αυτοί οι υποψήφιοι γιατί είναι από θέση αρχής τοποθετημένοι απέναντι στα συμφέρονται του λαού.

Εμείς, η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έχουμε μόνο μια δέσμευση , μόνο μια υποχρέωση και ένα καθήκον. Την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών και της λαϊκής οικογένειας.

Η ψήφος μας στις εκλογές του Οκτώβρη δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια «χαλαρή», «φιλική» «συγγενική» η μια ψήφος γιατί έχω κάπου «υποχρέωση» , χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έδωσε μάχες και μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, προσπάθησε να συνδέσει τα προβλήματα των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των φοιτητών, των νέων με τη συζήτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι Δημοτικοί μας σύμβουλοι βρέθηκαν στο πλευρό όποιου διεκδικούσε βελτίωση της ζωής του, όποιος διεκδικούσε ένα καλύτερο αύριο. Έφεραν δεκάδες  προβλήματα για συζήτηση και ανέδειξαν τις αιτίες αλλά και πρότειναν τις λύσεις.

Σας καλούμε να δυναμώσουμε τα ψηφοδέλτια της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».

Nα εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, να αλλάξει χέρια η δημοτική αρχή με την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στη διοίκηση της.

Η θέση όλων όσων θέλουν να υπάρξει ανατροπή στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής, είναι εδώ!

Στα ψηφοδέλτια της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των γυναικών, της νεολαίας.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

Ψήφισε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Χρύσανθος Κυριαζής

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ»

Προηγούμενο Άρθρο

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Κίστης Χρήστος με την ”Ανάπτυξη Τώρα”

Επόμενο Άρθρο

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας – Δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο στον δήμο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...