Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 14:02

Ανοιχτό και πάλι για το κοινό το Κάστρο της Πάργας – Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού

Άνοιξε και πάλι τις πύλες του για το κοινό το κάστρο της Πάργας, το οποίο κοσμεί το παραθαλάσσιο θέρετρο του Ν. Πρέβεζας.

Το κάστρο ήταν κλειστό για πολλούς μήνες, ενώ για λόγους ασφαλείας, αλλά και καθαρισμού που έγινε δεν ήταν επισκέψιμο για το κοινό.

Οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης ανέδειξαν πολλά ευρήματα, τα οποία για πολλά χρόνια ήταν κρυμμένα από την πυκνή βλάστηση που υπήρχε.

Χάρη όμως στις προσπάθειες των εθελοντών και του Δήμου της Πάργας το κάστρο άλλαξε και είναι έτοιμο να υποδεχθεί και πάλι τους χιλιάδες των επισκεπτών.

Ο Δήμος Πάργας από την πλευρά του ευχαριστεί δημόσια την κα Ανθή Αγγέλη την προϊσταμένη της εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, για την άψογη συνεργασία που είχαν καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών συντήρησης και καθαρισμού.

Η κάμερα του onprevezanews.gr, βρέθηκε στο κάστρο της Πάργας, όπου μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Πιτσαρό, κατέγραψε υπέροχες εικόνες.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσαρό οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και σε άριστη συνεργασία με τους εθελοντές, πάντα υπό την επίβλεψη της εφορείας αρχαιοτήτων.

Πάντα σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πάργας, μετά τον καθαρισμό, είδα το φως της δημοσιότητας σπουδαία ευρήματα, όπως ναοί, εικόνες, καθώς και τα πλακόστρωτα όπως καταγράφτηκαν και στην κάμερα του onprevezanews.gr.

Δείτε τι είπε ο κ. Πιτσαρός στην κάμερα του onprevezanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Πολιτιστικός σύλλογος Παντοκράτορα: (Παργινόσκαλα) -Η Ωραία Ελένη της Πρέβεζας κουρεύεται με μπουλντόζες….

Επόμενο Άρθρο

Ο ‘’πρώην’’ καρφώνει τον ‘’νυν ‘’ για το Μονολίθι και τον καθαρισμό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...