Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 18:36

”Αιχμή του δόρατος” η ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Σφοδρές πολιτικές επιθέσεις

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες πολλών πολιτικών και όχι μόνο ”επιθέσεων” που δέχεται η ΔΕΑΥ Πρέβεζας, στο πρόσωπο του προέδρου Φώτη Ζέρβα καθώς και του νέου Γενικού Διευθυντή Παναγιώτη Κίκερη.

Μάλιστα όλες οι ”επιθέσεις” γίνονται τόσο με δελτία τύπου προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε όσο και στα social media (facebook), που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει χώρος δικαστηρίων και καταγγελιών.

Δημοτικές παρατάξεις (Ανάπτυξη Τώρα), δημοτικοί σύμβουλοι (Θανάσης Ανωγιάτης) καθώς και πρώην πολιτικοί τοπικής αυτοδιοίκησης (Βασίλης Ιωάννου), έγραψαν και κατήγγειλαν τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για τη ΔΕΥΑ Πρέβεζας.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της επιχείρησης Φώτης Ζέρβας, μόνος του και χωρίς την παραμικρή υποστήριξη της δημοτικής αρχής, σήκωσε το γάντι και απάντησε σε όσους τον κατακρίνουν για τις ενέργειες της δημοτικής επιχείρησης που έχουν να κάνουν με την επιλογή του νέου γενικού διευθυντή, καθώς και με τα ποσοστά των εκπτώσεων σε έργα που έχουν δημοπρατηθεί ή τις απευθείας αναθέσεις.

Κατά γενική ομολογία και δε το λέμε εμείς, αλλά οι πολίτες που έσπευσαν να υποστηρίξουν τον Φώτη Ζέρβα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν μασάει τα λόγια του από τη μία και από την άλλη, ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν βολεύτηκε απλά σε μία προεδρική καρέκλα, αλλά προσπαθεί με τις όποιες δυνατότητες έχει να δείξει και να παρουσιάσει έργο, κάτι που μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό.

Από την άλλη όμως έχει δεχθεί ουκ ολίγες φορές πυρά, αρκετών δημοτικών συμβούλων και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές (Οκτώβριο 2023), θα δέχεται και περισσότερα.

Μάλιστα ανάμεσα σε όλα τα παραπάνω ο δημοτικός συνδυασμός Ανάπτυξη Τώρα, ”εμπλέκει” και τον επικεφαλής της Δημοτικής Ανατροπής Βαγγέλη Ροπόκη με τον οποίο εκλέχθηκε ο Φώτης Ζέρβας, κάνοντας λόγο ότι θα πρέπει να πάρει θέση για τις όποιες κατηγορίες, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Και ενώ πολλοί θα περίμεναν την σημερινή δημοτική αρχή να βγει και να στηρίξει τον Φώτη Ζέρβα, ως πρόεδρο της Επιχείρησης, αλλά και ως άνθρωπο που έχει στηρίξει τον Νίκο Γεωργάκο, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο.

Και ενώ όλα αυτά γίνονται εκτός ΔΕΥΑ Πρέβεζας, ο πρόεδρος Φώτης Ζέρβας, δέχεται ”επιθέσεις” και εκ των έσω, από μέλος του διοικητικού συμβουλίου, η οποία είναι τοποθετημένη από την δημοτική αρχή ως εκπρόσωπος πολιτών.

Το συγκεκριμένο μάλιστα μέλος θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί ίσως και το μοναδικό παράδειγμα πολίτη που έχει τέτοια θέση, για πολλά χρόνια και από πολλές δημοτικές αρχές, χωρίς να έχει οποιαδήποτε γνώση επί της διοίκησης της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, έστω τεχνοκρατικά και είναι απορίας άξιο πως παραμένει σε αυτή την θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη κυρία φέρετε να έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί ενώπιος του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στο Δ.Σ της επιχείρησης έχει δώσει προφορική παραίτηση.

Πάντως σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί το νέο μέλος που θα την αντικαταστήσει στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας.

Οι πολίτες πάντως καλό θα ήταν να μάθουν από τα επίσημα χείλη της ΔΕΥΑΠ ή του δήμου τι γίνεται στην επιχείρηση και αν όλες οι παραπάνω κατηγορίες ευσταθούν ή όχι.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Η “Ανάπτυξη Τώρα” διαμορφώνει μεθοδικά δυναμική νίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Επόμενο Άρθρο

Ο Στέλιος Πέτσας κοντά στους δήμους της Πρέβεζας – Θερμή χειραψία με τον Νίκο Ζαχαριά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...