Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 2:56

Ο Στέλιος Πέτσας κοντά στους δήμους της Πρέβεζας – Θερμή χειραψία με τον Νίκο Ζαχαριά

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικός Στέλιος Πέτσας έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι είναι από τους πολιτικούς που θέλει και είναι δίπλα στους δήμους της χώρας, ανεξαρτήτου πληθυσμού.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει στηρίξει προσπάθειες δήμων στο να ενταχθούν σε έργα ή να βοηθήσει μέσω έκτακτων χρηματοδοτήσεων αν συντρέχει λόγος.

Ο Στέλιος Πέτσας θεωρείται φίλος της Πρέβεζας, αφού οι σχέσεις του με όλους τους δημάρχους είναι εξαιρετικές και άριστες και σε κάθε ευκαιρία δεν λέει όχι στο να επισκεφθεί το νομό μας.

Στο 2ο Digital Summit Beach που διοργάνωσε ο δήμος Πρέβεζας ο αναπληρωτής υπουργός βρέθηκε στην Πρέβεζα και είχε μια σειρά επαφών και συναντήσεων στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε θερμή χειραψία του αναπληρωτή υπουργού με τον δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά με τον οποίο διατηρούν άριστες σχέσεις από την αρχή της θητείας τους, με τον υπουργό να βοηθάει πάντα σε ότι του ζητηθεί εκ μέρους του δήμου Πάργας.

Τρανό παράδειγμα στις έντονες βροχοπτώσεις τον Ιανουάριο του 2022, με τα πολλά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, ο Στέλιος Πέτσας ήταν εκεί, δίνοντας άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση.

Εκτός αυτού ο αναπληρωτής υπουργός είναι από εκείνους που παροτρύνουν τους δήμους να προχωρήσουν άμεσα σε σχεδιασμούς έργων, προκειμένου να συνεχιστούν οι χρηματοδοτήσεις.

Στο Digital Summit ο Στέλιος Πέτσας είπε: ”η κυβέρνηση προχώρησε ταχύτατα στην ψηφιακή εποχή και μάλιστα τις δύσκολες μέρες της πανδημίας. Παράλληλα, τόνισε πως αυτή η ψηφιακή μετάβαση συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας διαφορετικής κουλτούρας διακυβέρνησης, αφού αυξάνεται η λογοδοσία και η διαφάνεια της δημόσιας διοίκησης”, ενώ συνέχισε λέγοντας: ”Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προγράμματα χρηματοδότησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμων, τονίζοντας πως διαμέσου του προγράμματος «Αντώνη Τρίτση» και άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων έχουν απορροφηθεί ήδη 3.5 δισ. ευρώ και ο τελικός στόχος αφορά σε ένα ποσό της τάξης των 4,1 δισ. ευρώ. Ακόμη, υπογράμμισε πως αποτελεί μεγάλο στοίχημα για όλους η περαιτέρω επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών και πως το υπουργείο προχωρά με γοργούς ρυθμούς προς αυτήν την κατεύθυνση”.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

”Αιχμή του δόρατος” η ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Σφοδρές πολιτικές επιθέσεις

Επόμενο Άρθρο

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: ”Αποτρόπαιες και απαράδεκτες” οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...