Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 17:14

Έρχονται τα όργανα για τα υπαίθρια γυμναστήρια σε Λούρο και Πρέβεζα

Μετά από ενάμιση χρόνο και ενώ είχαν ανακοινωθεί έρχονται την επόμενη εβδομάδα και τοποθετούνται τα όργανα γυμναστικής για την δημιουργία δύο υπαίθριων γυμναστηρίων σε Λούρο και Πρέβεζας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 30.000 ευρώ.

Την πιο πάνω ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 19/02/2022 προς ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών.

Πρόκειται για μία διαδεδομένη -σε όλο και περισσότερες πόλεις- δραστηριότητα, η οποία δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να συνδυάζουν την βόλτα τους με την άθληση.

Δύο τέτοιες γωνιές θ΄ αποκτήσει σύντομα και ο Δήμος Πρέβεζας αφού ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος υπέγραψε την σχετική απόφαση για την προμήθεια οργάνων (προϋπολογισμού 30 χιλ. ευρώ) τα οποία θα τοποθετηθούν αρχικά στη Δ.Ε Λούρου και στο Πάρκο Δημοκρατίας στην Πρέβεζα με την προοπτική να υπάρξει και συνέχεια.

Πρώτη επιλογή για τη Δ.Ε Λούρου είναι το δασάκι του Αγ. Βαρνάβα ωστόσο εάν υπάρξει κάποια δυσκολία (δεδομένου ότι ο χώρος είναι ενταγμένος σε ειδικό καθεστώς προστασίας) το «υπαίθριο γυμναστήριο» θα κατασκευαστεί στο κέντρο του Λούρου δίπλα από το Αμφιθέατρο.

Στο δάσος του Αγίου Βαρνάβα θα δημιουργηθεί έτσι ένα μικρό υπαίθριο γυμναστήριο, το οποίο εντάσσεται στην διαρκή προσπάθεια του τοπικού συμβουλίου της Τ.Κ. Λούρου την τελευταία δεκαετία για να αναβαθμιστεί ο χώρος και να μετατραπεί σε έναν χώρο για γυμναστική, σωματική υγεία και δραστηριότητες στη φύση.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Έρχονται νέα παιχνίδια στις παιδικές χαρές μαζί με τις πιστοποιήσεις τους αρχές του έτους (Live)

Επόμενο Άρθρο

Μεγάλη προσφορά του ιδρύματος ”Παύλος Γιαννακόπουλος” στο Νοσοκομείο Πρέβεζας – Ανακαινίζει τους θαλάμους νοσηλείας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Ανάπτυξη Τώρα: “Πιστεύουμε σε ένα πολυετές αναπτυξιακό σχέδιο για την κοινωνία του Δήμου Πρέβεζας και όχι σε αποσπασματικές λύσεις”

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πρέβεζας, που […]