Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:22

Ένωση Γονέων Πρέβεζας: Κενά σε Σχολικές Μονάδες Δ. Πρέβεζας

Με επιστολή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πρέβεζας καλεί την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου όλους τους γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα κενά που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πρέβεζας.

Αγαπητοί γονείς,

Έχουν ήδη περάσει τέσσερις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κι όμως το Υπουργείο Παιδείας ακόμα να προσλάβει εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Συγκεκριμένα :

  • δεν λειτουργεί κανένα από τα τέσσερα τμήματα ένταξης σε Δημοτικά Σχολεία ( 2ο, 5ο, 6ο, Παντοκράτορα) του Δήμου Πρέβεζας από την αρχή της σχολικής χρονιάς,
  • δεν προσλήφθηκε εκπαιδευτικός  ΠΕ 70 για Τάξη Υποδοχής ΖΕΠ,
  • υπάρχουν κενά Παράλληλης Στήριξης Νοηματικής Γλώσσας σε Δημοτικό Σχολείο και Παράλληλης Στήριξης σε Νηπιαγωγείο,
  • δεν προσλήφθηκε Φιλόλόγος, Μαθηματικός και Φυσικός Ειδικής Αγωγής, όπως και Σχολικός Νοσηλευτής  για Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο τα κενά είναι τεράστια.  Δεν υπάρχει γυμναστής, νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικός λειτουργός και λείπει ένας ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Για άλλη μια φορά τα τελευταία, τουλάχιστον, 13 χρόνια βλέπουμε τα κενά και τα προβλήματα, ειδικά σε ότι αφορά τους μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, να πολλαπλασιάζονται.  Έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις και επικοινωνιακούς τίτλους, έχουμε χορτάσει με το «αναβαθισμένο σχολείο» τους.  Για μας αναβαθισμένο είναι το σχολείο που λειτουργεί χωρίς κανένα κενό, με 15άρια τμήματα, σε σύγχρονες κτιριακές υποδομές με κατάλληλο εξοπλισμό, χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη ο γονιός.

Προχωράμε σε Παράσταση Διαμαρτυρίας μαζί με τον Σύλλογο Γονέων 1ου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δήμου Πρέβεζας την Πέμπτη 27 Ιανουρίου στις 12:00 στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας.

Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές να πάρουν μέρος και να απαιτήσουμε :

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών και λοιπό προσωπικό με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων, να καλυφθούν όλα τα κενά
  • 15 μαθητές ανά τάξη.  Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις
  • Να προσληφθούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας, ειδικά μέσα στη πανδημία.

Ο Πρόεδρος  

Βενετικίδης Θεόδωρος 

Η Γραμματέας

Χήκα Βασιλική

 


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Καμία επίσημη καταγγελία στο Λιμεναρχείο για την ”υποτιθέμενη” θαλάσσια ρύπανση στην Δροσιά (φωτογραφίες-βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Τεκμήριο διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας στην Πρέβεζα του 19ου αιώνα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...