Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 6:54

Καμία επίσημη καταγγελία στο Λιμεναρχείο για την ”υποτιθέμενη” θαλάσσια ρύπανση στην Δροσιά (φωτογραφίες-βίντεο)

Αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την προσάραξη του σκάφους “Ece Balikcilk” Τουρκικής σημαίας, στην Θαλάσσια περιοχή της Δροσιάς Πρέβεζας, κανείς μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις για το μέλλον του συγκεκριμένου σκάφους.

Παρόλα αυτά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο κάνουν λόγο για θαλάσσια ρύπανση και καταγγελίες πολιτών στην αρμόδια αρχή, όπως το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.Το onprevezanews.gr επικοινώνησε με ανώτερους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου, Πρέβεζας σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η επίσημη απάντηση που λάβαμε ήταν ότι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε καταγγελία από πολίτη στην υπηρεσία, ενώ ενώ βαθμοφόροι του λιμεναρχείου ελέγχουν καθημερινά το σκάφος και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της προσάραξης.

”Σύμφωνα με τους ελέγχους που έχει κάνει η υπηρεσία μας δεν προκύπτει από πουθενά οποιαδήποτε θαλάσσια ρύπανση όχι μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή που έχει προσαράξει το σκάφος, αλλά και σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής. Ούτε πετρελαιοκηλίδες, ούτε καν οσμές. Μάλιστα φωτογραφικό και άλλο υλικό έχει προσκομίσει η υπηρεσία μας και στην Εισαγγελία Πρέβεζας” καταλήγει η λιμενική αρχή.

Το onprevezanews.gr βρέθηκε στην περιοχή της προσάραξης και φωτογράφισε όχι μόνο το σημείο που είναι το Τουρκικής σημαίας σκάφους αλλά απομακρυνθήκαμε εκατοντάδες μέτρα μακρυά, κατά μήκος της ακτογραμμής.

Σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό, δεν διαπιστώσαμε πουθενά οποιαδήποτε κηλίδα πετρελαίου ή οσμή που να αποδεικνύει ότι υφίσταται θαλάσσια ρύπανση.

Πάντως οποιοσδήποτε έχει οποιοδήποτε υλικό, μπορεί να το προσκομίσει στην λιμενική αρχή που είναι η πλέον αρμόδια.

Τέτοιους είδους ”υποτιθέμενες” καταγγελίες προκαλούν πολλά ερωτήματα, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχουν στοιχεία στην κατοχή ορισμένων πόσο μάλλον όταν δεν διαπιστώνονται τα καταγγελλόμενα. Μήπως εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες;;;

Δείτε το φωτογραφικό υλικό του onprevezanews.gr όχι μόνο από το σημείο προσάραξης, αλλά και από εκατοντάδες μέτρα μακρυά.

Δείτε το βίντεο:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Εντοπίστηκε σώος ο 48χρονος πυροσβέστης στην Άρτα

Επόμενο Άρθρο

Ένωση Γονέων Πρέβεζας: Κενά σε Σχολικές Μονάδες Δ. Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...