Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 21:57

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Πρεβέζης Φώτης Ζέρβας στην Καμαρίνα

Στα πλαίσια της ενημερώσεως των κατοίκων των χωριών στις Δ.Ε. Ζαλόγγου και Λούρου, στις οποίες έγινε προσφάτως η επέκταση της ΔΕΥΑΠ, ο πρόεδρος του ΔΣ της κος Φώτης Ζέρβας επισκέφθηκε την Καμαρίνα, κατόπιν προσκλήσεως τοῦ Προέδρου της κου Θεοδώρου Κων. Δράκου.

Στους συγκεντρωμένους κατοίκους έκανε μία αναφορά στο έργο του στην Δ.Ε. Πρεβέζης και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν επέκτεινε την δικαιοδοσία της ΔΕΥΑΠ στις προβλεπόμενες ημερομηνίες χάνοντας κονδύλια και ουσιαστικώς «έδεσε τα χέρια» των υπηρεσιών του Δήμου.

Στην συνέχεια δήλωσε ότι δὲν θα αυξηθεί η τιμὴ του νερού και το πάγιο. Ζήτησε επίσης την βοήθεια των κατοίκων ώστε να μεταφερθούν τα υδρόμετρα σε εμφανές σημείο, να κάνουν συνετή κατανάλωση το καλοκαίρι και να εξαλειφθούν οι παράνομες παροχές.

Από 1η Ιανουαρίου 2022 η ΔΕΥΑΠ θὰ αναλάβει πλήρως την ύδρευση και με την επικείμενη πρόσληψη προσωπικού πιστεύει ότι θὰ μπορέσει νὰ φέρει εἰς πέρας τὴν αποστολή του ώστε να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα στους θερινούς μῆνες.

Στόχος του να παραδώσει ένα δίκτυο λειτουργικό διότι το νερό θα είναι το ζητούμενο σε μερικά χρόνια. Επίσης στην πολιτική του δεν ὑπάρχει θέμα ιδιωτικοποιήσεως του κοινωνικού αυτού αγαθού και θα πρέπει όλοι υπάλληλοι και καταναλωτές νὰ συμβάλουμε στην υπεράσπιση του δημοσίου του χαρακτήρα.Ο πρόεδρος αλλά και οι κάτοικοι του χωριού εξέθεσαν τα προβλήματα στον κο Ζέρβα τα οποία συνοπτικώς είναι τα εξῆς:

  1. Αντικατάσταση φθαρμένων και κατεστραμμένων εξαρτημάτων υδρεύσεως (μειωτήρες, βάνες, σωληνώσεις κτλ)
  2. Σύνδεση των οικιών πάνω από την «Μεγάλη Βρύση» με την δεξαμενή στον «Τσάκαλο».
  3. Καθαρισμός και συντήρηση των δεξαμενών.
  4. Χλωρίωση του δικτύου της Κρυοπηγής ώστε να γίνει πόσιμο το νερό.
  5. Σύνδεση του δικτύου της Καμαρίνας με το δίκτυο που υδρεύεται η Κρυοπηγή.
  6. Κατασκευὴ νέου δικτύου.

Ο κος Ζέρβας δεσμεύτηκε για την επίλυση των, τα οποία, πλην του νέου δικτύου, δεν έχουν μεγάλο κόστος.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην Καμαρίνα τα προβλήματα είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά των υπολοίπων περιοχών τοῦ Δήμου.

Ανέθεσε δε σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΠ ο οποίος, σε συνεργασία με την Κοινότητα, θα τα καταγράψει και θα τα κοστολογήσει ώστε να δρομολογηθεί άμεσα η επίλυσή των.

Οψόμεθα.

Προηγούμενο Άρθρο

Χρυσά μετάλλια για τα κορίτσια του Γ.Σ Κλεοπάτρα και πρώτες θέσεις

Επόμενο Άρθρο

Ο π. Δημήτριος Κατσάνος νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου των Χριστιανικών Εκκλησιών Βάδης-Βυρτεμβέργης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...