Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 14:25

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση «Μικρά Οχήματα – Μεγάλη Ευθύνη», του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς»

Περισσότεροι από 600 μαθητές γυμνασίων ενημερώθηκαν για την μικροκινητικότητα και τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (5-12-2023) η εκπαιδευτική δράση, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία διήρκησε από την προηγούμενη Τετάρτη (29-11-2023) και έλαβε χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμνοπούλας στα Ιωάννινα.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία υπήρξε η αυξανόμενη χρήση των ποδηλάτων και των πατινιών στις ηλικίες των μαθητών γυμνασίου.

Έτσι λοιπόν, επίκεντρο του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η μικροκινητικότητα, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μικρά Οχήματα – Μεγάλη Ευθύνη».

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 μαθητές και μαθήτριες από 20 γυμνάσια των Ιωαννίνων, οι οποίοιενημερώθηκαν για τα οφέλη της μικροκινητικότητας, τους κανόνες που διέπουν τη χρήση των ποδηλάτων και των πατινιών και τις βέλτιστες πρακτικές οδικής συμπεριφοράς.

Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, μέσω γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, να «περιπλανηθούν» με ποδήλατο ή πατίνι σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος, ώστε να αντιληφθούν ακόμη καλύτερα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ακόμα και με τα μεταφορικά αυτά μέσα.

Επισημαίνεται, ότι από την έναρξη και της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρίσκονται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προκειμένου οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε να υιοθετήσουν από μικρή ηλικία σωστή οδικής συμπεριφορά.

Προηγούμενο Άρθρο

Αδελφοποίηση της ΛΕΚ Πρέβεζας με την ομάδα του Βύρωνα (video-pics)

Επόμενο Άρθρο

Συναντήσεις με Βουλευτές της Ηπείρου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και τον Αρχηγό του Π.Σ. είχε η Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...